• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.04.2024

10:36

Sa Zapada pljušte pokloni za Kurtija! Dinara sve manje, a Srbi trpe aparthejd na KiM! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Sa Zapada pljušte pokloni za Kurtija! Dinara sve manje, a Srbi trpe aparthejd na KiM! (VIDEO)

Podeli vest

U našem Info jutru o prijemu lažne države tzv. Kosova u Savet Evrope, govorili su Zoran Baki Anđelković iz Centra za mir i toleranciju i Lazar Stević novinar TV Most.

Lazar Stević novinar TV Most kaže da je dinara sve manje na KiM i da Srbi trpe aparhejd. 

- Srbi će bojkotovati popis koji će da održe prištinske vlasti. Srbi su usresređeni da se sklone lažni gradonačelnici na severu Kosova i Metohije. Dinara je sve manje, južno nema više uopšte, a ljudi moraju da idu do administrativne linije po novac. Srbi neće moći dugo da trpe aparhejd i mnogi će da se vrate u centralnu Srbiju - istakao je Stević.

Zoran Baki Anđelković, iz Centra za mir i toleranciju, ističe da nije zakonodavno da se naša južna teritorija stavlja u bilo koju organizaciju. 

- Mnoge organizacije u Evropi postale su licemerne. Članstvo u Savetu Evrope podrazumeva prijem država, a ne teritorije neke države. Većina članica Saveta Evrope priznaje tzv. Kosovo. Nije zakonodavno da se naša južna teritorija stavlja u bilo koje organizacije. Obaveza Prištine je da napravi Zajednicu srpskih opština, ali to se nije desilo - rekao je Anđelković.

Foto: Masha Bandjur

Zoran Anđelković

 

Naš sagovornik dodaje i da Kurti pravi provokacije iz dana u dan nad Srbima.

- Uveden je aparhejd na severu KiM, a sada izmišljaju nove pravilnike i sve to pod pokroviteljstvom Saveta Evrope, jer nikada nismo imali pravu raspravu o stanju na Kosovu i Metohiji. Kurti pravi provokacije iz dana u dan, pucanje na civile, ugrožavanje ljudskih prava, ukidanjem institucija i za to dobija nagrade sa Zapada - kazao je ANđelković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija