• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.11.2023

15:29

Mali poručio Nikeziću: Ne treba vi ništa više da “garantujete”, jer građanima je mnogo bolje bez vaših i Đilasovih "garancija"

Ata images

Politika

Mali poručio Nikeziću: Ne treba vi ništa više da “garantujete”, jer građanima je mnogo bolje bez vaših i Đilasovih "garancija"

Podeli vest

Nije razumeo juče Dušan Nikezić šta tačno znači reforma. Kako bi i mogao kada je "reforma" u vreme kada je njegov DS sa Draganom Đilasom bio na vlasti, ovu reč koristio samo deklarativno, dok su se ekonomski problemi iza nje gomilali.

Ovo u svom saopštenju ističe ministar finansija Siniša Mali, čije saopštenje prenosimo u celosti.

"Reforme nisu, Nikeziću, samo personalne promene na čelu javnih preduzeća, već sistemske promene sistemа i društva, za šta je samo SNS imao snage.

Ali pre toga ste nam pojeli 12 godina u lažnim demokratskim promenama koje su donele pluralitet i kvalitet samo vašim deviznim računima.

Za to vreme Srbija je tonula, gradjani su zaradjivali prosečno 331 evro, penzioneri primali 204 evra, a minimalac je bio oko 15.000 dinara. Ekonomija je bila na rubu bankrota, svaki četvrti gradjanin nije imao posao.

E, a kada su se i zaista desile reforme, standard građana je porastao na prosečnih 840 evra koliko će u Srbiji u decembru iznositi prosečna plata, penzije rastu bar dva puta godišnje, nezaposlenost je na rekordno niskom nivou od 9,6 procenata, nikada više investicija nismo imali, nikada više gradjevinskih projekata i poduhvata.

Ako smo rekli da ćemo reformisati energetski sektor koji je sada došao na red - pa, da, reformisaćemo ga. Samo nas gledajte.

To se zovu sistemske reforme, mi ih sprovodimo, a građani to osećaju. Planske reforme koje ne ostavljaju za sobom pustoš kakvu smo živeli za vreme vaše vlasti. Pokušajte da uživate u uređenoj Srbiji jer se onoj ekonomski demoliranoj kakvu ste nam ostavili nećemo vraćati.

I pokušajte da više ništa ne garantujete penzionerima, pošto ste ih i ovaj put neizostavno pomenuli. Kada ste im vi nešto “garantovali”, na računu države je bilo tek osam milijardi dinara što nije bilo dovoljno ni za mesečnu isplatu penzija. Kada ste im vi nešto garantovali prosečna penzija je bila 204 evra. Sa druge strane, danas imamo stabilan penzioni sistem, a prosečna penzija će u januaru iznositi 390 evra. Tako da ne treba vi ništa više da “garantujete”, jer građanima je mnogo bolje bez vaših i Đilasovih "garancija"". 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Pokrenut totalni udar na Vučića! Jovanović: Dokle god imamo hejterske opozicione medije, znamo da smo na pravom putu!
Live TV

Pokrenut totalni udar na Vučića! Jovanović: Dokle god imamo hejterske opozicione medije, znamo da smo na pravom putu!

Šta će biti sa Republikom Srpskom? Da li spremaju novu Oluju na Kosovu i Metohiji? Aleksandar Vučić napadnut je sa svih strana. Kampanja mržnje još je jača od kad je pomereno glasanje o sramnoj rezoluciji o Srebrenici. Sa kakvim se pritiscima suočava Srbija u "Info danu" govorili su Boško Vasiljević, sturčnjak za srpsko-ruske odnose i analitičar Veljko Jovanović.

29.04.2024

16:10

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija