• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.07.2023

14:41

Veselinović potrčao na tajkunske medije da soli pamet Srbima: Srebrenica je genocid!

Ata images

Politika

Veselinović potrčao na tajkunske medije da soli pamet Srbima: Srebrenica je genocid!

Podeli vest

Jedan od lidera pokreta Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović bez imalo srama tvrdi da se u Srebrenici jula 1995. godine dogodio genocid.

Veselinović, za koga je direktor Memorijalnog centra u Potočarima Emir Suljagić rekao da bi trebalo da vodi Srbiju, o čemu je Informer već pisao, po povratu iz Srebrenice potrčao je na tajkunsku N1 da bi ponovio nebrojeno mnogo puta ponovljenu laž - da se u Srebrenici dogodio genocid.

- Tu nema sada neke debate, da li je bilo ili nije bilo. Jeste, bilo je. Sve što stoji tamo je bilo, i to ne može nikada da bude sakriveno i ne može nikada da bude preispitivano - naveo je Veselinović.

Foto: Tanjug

Emir Šuljagić

Da bruka Vesilinovića bude veća, on je pohvalio "kulturu sećanja u BiH", što nije ništa drugo nego medijsko, političko i pravno nasilje nad činjenicama sa ciljem da se Srbi i Srbija proglase genocidnim narodom.

- Želeo sam da na ljudskom niovu posetim komemorativni centar u Potočarima, i da sa ljudima tamo, koji predano rade na kulturi sećanja, prođem kroz taj strašan događaj, taj genocid koji se desio, i da sa njima porazgovaram o tome. Hteo sam da pošaljem poruku da mi kao nova generacija političara moramo da sarađujemo, moramo da razgovaramo i moramo da nazovemo stvari pravim imenom. Ja mislim da to svako treba da učini. Prvenstveno mi koji dolazimo iz Srbije, moramo da pokažemo pravac u kom naše društvo treba da ide. A to je da se suočimo sa zločinima iz prošlosti, da ih nikada ne zaboravimo, i da uradimo sve što je u našoj moći da se to više nikada nikome ne ponovi - rekao je Veselinović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija