• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.04.2024

18:14

"Vojska na ulicama ispumpava vodu cisternama" Srbin o nezapamćenom nevremenu koje je pogodilo Dubai: Sve stoji, ne rade ni škole!

Printskrin x

Društvo

"Vojska na ulicama ispumpava vodu cisternama" Srbin o nezapamćenom nevremenu koje je pogodilo Dubai: Sve stoji, ne rade ni škole!

Podeli vest

Kiša je neuobičajena pojava u UAE, sušnoj državi na Arapskom poluostrvu, ali se povremeno javlja tokom hladnijih zimskih meseci.

Obilne kiše pogodile su danas Ujedinjene Arapske Emirate, poplavile delove glavnih autoputeva, a na putevima u Dubaiju nalaze se brojna ostavljena vozila.

Srbin Pavle S, koji živi u Dubaiju kaže da zbog nevremena tamo sve stoji.

- Ne rade škole. Sve je obustavljeno. Nema ni dostave ni za šta. Bukvalno sve stoji i ne može da se izađe iz kuće - rekao je on za Blic.

On kaže da voda prodire u zgrade, tržne centre, a ističe i da su nad gradom teški olujni oblaci.

- Vlasti su poslale cisterne na ulice i autoputeve da ispumpaju vodu - napominje ovaj Srbin koji živi u Dubaiju.

 

 

Kiša je neuobičajena pojava u UAE, sušnoj državi na Arapskom poluostrvu, ali se povremeno javlja tokom hladnijih zimskih meseci.

Kiša je padala i u Bahreinu, Kataru i Saudijskoj Arabiji.

Nevreme stiglo i u Srbiju

Prof. dr Jugoslav Nikolić, direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), rekao je da se padavine očekuje od sredine dana. 

- Pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom očekuje se od sredine dana najpre u Vojvodini i zapadnoj Srbiji, a zatim i u ostalim krajevima. Maksimalna temperatura od 21 na krajnjem severozapadu do 30°S na jugoistoku zemlje. Uveče i noću u svim krajevima kiša i jako zahlađenje, a vetar će biti u skretanju na severozapadni, u zoni prolaska hladnog fronta jak, kratkotrajno i olujni.

Prema njegovim rečima u sredu će biti pretežno oblačno i osetno hladnije, povremeno s kišom, u centralnoj i južnoj Srbiji i sa pljuskovima i grmljavinom.

- Padavine će u regionu biti najobilnije na području Crne Gore i Bosne i Hercegovine, gde će mestimično pasti i od 50 do 80 mm za 24h, a duž jadranske obale i na planinama okrenutim moru lokalno ponegde i do 100 mm za jedan dan. U odnosu na region, u Srbiji se očekuje manja količina - prosečno od 10 do 30 mm, a u zoni jačih pljuskova lokalno i više. Maksimalna temperatura od 7 do 14°S. Usled izraženog pada temperature, kiša će uveče i u toku noći između srede i četvrtka u planinskim predelima jugozapadne Srbije preći u sneg - ističe direktor RHMZ.

Moguć i sneg

U četvrtak će biti hladno i vetrovito, u prvom delu dana pretežno oblačno, mestimično s kišom, na planinama sa snegom, a kasnije posle podne i uveče prestanak padavina i delimično razvedravanje.

- Duvaće umeren i jak, u Vojvodini, istočnoj Srbiji i na planinama povremeno olujni severozapadni vetar. Minimalne temperature od 4 do 7 °S, a maksimalne od 11 do 14 °S. Od petka do kraja sedmice (19 - 21.04.) promenljivo vreme i dalje prohladno uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i sa lokalnom kratkotrajnom pojavom kiše, odnosno snega na planinama. Prema trenutnom prognostičkom materijalu, u nižim predelima mraz na dva metra se ne očekuje, ali će biti uslova za ,lokalnu pojavu slabog prizemnog mraza (do 5 cm). Na planinama će se formirati snežni pokrivač, a jutarnji mraz imaće vrednosti i oko -5 °S. Dnevne temperature od 11 do 16 °S (u nižim predelima) - navodi prof. dr Nikolić 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija