• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.04.2024

12:43

Radovan Karadžić prolazi golgotu u zatvorskoj ćeliji: Vapaj ćerke Sonje nikad jači - hitno mora kod urologa!

AP/Photo

Društvo

Radovan Karadžić prolazi golgotu u zatvorskoj ćeliji: Vapaj ćerke Sonje nikad jači - hitno mora kod urologa!

Podeli vest

Radovan Karadžića bi hitno morao da pregleda bar urolog. To je čak i samo na osnovu izgleda prvog predsednika Republike Srpske i tegoba na koje se požalio, u ambulanti, u kojoj i nema uslova za bilo kakav iole ozbiljniji pregled, zaključio je zatvorski lekar pri poslednjem razgovoru.

Lekari iz Republike Srpske spremni su da, ako treba i o svom trošku, odu da pregledaju Karadžića, kao što su nedavno u Hagu pregledali Ratka Mladića, ali biće teško dobiti odobrenje od sudije Grasijele Gati Santane, koja se uporno oglušuje na dopise Karadžićevog advokata Gorana Petronijevića, da se on zbog zdravstvenih razloga premesti u Hag.

U zatvoru na ostrvu Vajt, koji ima reputaciju jedne od najgorih zatvorskih ustanova u Velikoj Britaniji, Karadžiću koji tu izdržava doživotnu robiju već danima je izuzetno loše, na šta je upozorila njegova ćerka Sonja Karadžić Jovičević, tvrdeći da on nema ni adekvatnu terapiju.

Foto: Reuters

 

- Već 10 dana kada je reč o zdravstvenom stanju nema nikakvog pomaka - rekla je za "Novosti" Sonja Karadžić Jovičević.

- Očekujem reakciju predsednika Međunarodnog mehanizma za krivične sudove sudije Grasijele Gati Santane u smislu zahteva za pružanje pune medicinske pomoći zatvorenicima, za koje snosi odgovornost koliko i zatvorska uprava.

Radovanova ćerka kaže da je on u četvrtak, 11. aprila, imao termin za razgovor u zatvorskoj ambulanti koji je stalno odgađan do pred sam kraj radnog vremena.

- Zatvorska ambulanta ne poseduje ni osnovnu dijagnostiku i služi upravo samo za razgovor - navodi Sonja Karadžić Jovičević, koja je lekar kao i njeni roditelji.

- I u takvim uslovima, lekar je uvidom u fizički izgled mog oca i na osnovu njegovih objektivnih i subjektivnih tegoba, zaključio da je Karadžiću neophodan hitan i temeljit pregled urologa sa kompletnom obradom i pravilnim određivanjem adekvatne terapije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija