• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.04.2024

22:31

Evropska unija nagrađuje lažnu državu za ubistvo 105 Srba! Šiptarska dijaspora nastavlja da lobira za veliku Albaniju! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Evropska unija nagrađuje lažnu državu za ubistvo 105 Srba! Šiptarska dijaspora nastavlja da lobira za veliku Albaniju! (VIDEO)

Podeli vest

Pokušaj da lažna država Kosovo bude primljena u Savet Evrope i druge evropske institucije uz pomoć Zapada, komentarisali su gosti Info večeri, advokat Branko Pavlović, Aleksandar Šešelj iz SRS, istoričar Dragan Pavlović, narodni poslanik Nebojša Bakarec i šef poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov.

Advokat Branko Pavlović naveo je da glasanje u Savetu Evrope predstavlja utemeljenje puta kojima zemlje Zapada idu koji se direktno kosi sa državnim interesima Republike Srbije.

- Amerika i Zapad danas po svim parametrima, je tri puta slabiji nego što je bio devedesetih i naša politika ustupaka se pokazala kao nemoguća, jer oni nemaju koncept popustljivosti. Vaćno je da se homogenizujemo i da pod pritiscima razlike stavimo u drugi plan i shvatimo da nas čeka borba na ekonomskom i političkom planu kako bi smo izašli iz zagrljaja Zapada. Mislim da je ovo glasanje u Savetu Evrope, put u kom zemlje Zapada žele da budu, na štetu našim državnim interesima. Severna Makedonija je sa Zapada pritiskana da se federalizuje kako bi Albanci dobili veća prava u autonomiju unutar zemlje. Srbija Šmitu ne bi trebala dati legitimitet u pokušaju da osudi Dodika u Sarajevu - rekao je Pavlović.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Aleksandar Šešelj iz SRS istakao je da albanksa dijaspora finansira čitavu kampanju kako bi bili tema u svim međunarodnim organizacijama, što je vidljivo i na primeru Dore Bakojani.

- Savezničko bombardovanje Beograda iz 1944. vidim kao zločin koji nije mogao da se opravda borbom protiv nacizma, kao što ni Hirošima nije opravdala borbu protiv Japana. Moramo da znamo da u skupštini Saveta Evrope ne postoji fiksan broj poslanika, jer su pre dve godine izbacili Ruse i bez njih glasaju i donose odluke. Ovo nije presudan glas da tzv. Kosovo postane član Saveta Evrope, već nakon zasedanja ministara država koji će odlučiti da li im je to u interesu. Tragično je što su brojne rezolucije saveta postale obavezujuće, tek nakon što su poslanici u tim državama to izglasali što vidimo na primeru Istanbulske rezolucije. Albanska dijaspora i čitava ta mreža finansira celu kampanju da budu tema u međunarodnim organizacijama kako bi se afirmisali što je i slučaj sa Dorom Bakojani. Glavne teme saveta danas su antiruske agende i LGBT tematika, postoji argument da ako mi napustimo savet naši ljudi neće moći da pristupe međunarodnom sudu za ljudska prava, što je besmislica, jer jako malo slučajeva odavde ide u tu instituciju koja je politički motivisana - rekao je Šešelj.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Istoričar Dragan Pavlović izjavio je da se Velika Britanija viševekovno bavila procesom kočenja civilizacijskih procesa, pogotovo kad su u pitanju pravoslavne zemlje poput Rusije.

- Moramo da razumemo da se velike sile rukovode svojim interesima kao strateškim instrumentima koje se prema okolnostima menjaju. Velika Britanija je u viševekovnom procesu kočenja civilizacjiskih procesa, jer je tokom oslobađanja Srba, Bugara i ostalih videla slabljenje pravoslavnih nacija poput Rusije iskoristila to da se veže za njenu geopolitiku. Tada je kao kvazi saveznica slala flotu da spreči Srbe sa zauzmu Skadar i dobiju izlaz za more - rekao je Pavlović.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Narodni poslanik Nebojša Bakarec ukazao je kako ovom rezolucijom, Evropa pokazuje kako nagrađuje Aljbina Kurtija za 105 Srba koji su ubijeni na prostoru Kosova i Metohije.

- Evropa se obrukala, jer hoće da primi jedan entitet koji ne ispunjava nijedan preduslov iz Briselskog sporazuma i koja ugrožava i ubija Srbe godinama, što su radili i za vreme turske vladavine. Govor Bakojani je smišljala taj govor godinama, svaka čast Biljani Pantić i predsedniku Vučiću, jer da nije bilo njih 0 bi glasalo protiv sramne rezolucije umesto 40 i da je Đilas na vlasti oni bi za to i glasali. Nažalost Srbi su odgovorni za smrt jednog Albanca dok je za sve ove godine pobijeno 105 Srba, za šta ih je EU nagradila. Aljbin Kurti je jedan fašista i nije mi jasno kako jedan fašistički enititet može biti primljen u Savet Evrope - rekao je Bakarec.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Šef poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov ukazao je na to kako SAD pokušava da pokaže kako je još uvek u punoj snazi time što sve ono što ne može da uradi Rusiji, radi Srbiji, jer je percipira kao slabiju.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija