• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. Selmani

17.05.2023

15:16

PASPALJ ZA INFORMER! Majko mila, JOKIĆ kao da IGRA BASKET S NEZNALICAMA! Denver može do titule, a ne brinite za PARTIZAN!

Starsportphoto

Košarka

PASPALJ ZA INFORMER! Majko mila, JOKIĆ kao da IGRA BASKET S NEZNALICAMA! Denver može do titule, a ne brinite za PARTIZAN!

Podeli vest

Legenda srpske i jugoslovenske košarke Žarko Paspalj u intervjuu za Informer je govorio o fenomenalnom Nikoli Jokiću i Denver Nagetsima, prvom piku na draftu Viktoru Vembanjami i njegovom bivšem klubu San Antoniju, ali i stanju u Partizanu.

Košarkaši Denvera poveli su sa 1:0 u seriji protiv Los Anđeles Lejkersa u finalu NBA lige. Nagetsi su u prvom meču slavili sa 132:126 uz novi tripl-dabl i istorijske brojke Nikole Jokića.
Paspalj je za govorio o prvoj utakmici finala Zapada, šansama Denvera za titulu, NBA draftu na kom je džek-pot izvukao njegov bivši klub San Antonio, kao i u stanju u KK Partizan, koji je loše počeo plej-of seriju protiv Studentskog centra.

Denver je poveo sa 1:0 u seriji protiv Lejkersa, kako ste videli prvu utakmicu?
- Podsetilo me ovo prvo poluvreme na ono protiv Finiksa kad su dali 80 poena, u šestoj utakmici u Arizoni. To je jako teško stizati posle. Nisam igrao nikad u takvom ritmu, ne znam ni kako to izgleda na terenu. Jokićev oponent, Entoni Dejvis, ubacio je 40 poena. Prve utakmice su teške, ubaciti 72 poena Lejkersima za 24 minuta, to su nenormalni brojevi.

Mogu li Nagetsi da igraju tako u kontinuitetu?
- Koliko vidim, Denver je ovakav u kontinuitetu cele sezone. Odavno su oni u kontinuitetu. Trener Meloun ih je lepo rasteretio u finišu sezone, jer su imali taj luksuz da su obezbedili prvo mesto i domaći teren.

Foto: Reuters

Prvi meč Denvera i Lejkersa

Šta reći o Nikoli Jokiću? Novi tripl-dabl, novo poigravanje sa rivalima...
- On nas je u prethodne tri godine navikao na ovakve partije, zato nam je sve ovo normalno. Jokićev uticaj na igru je ogroman, on organizuje napad, prenosi loptu... To se nikad ranije nije dešavalo. Deprimirajuće je za sve rivale kako on postiže poene. Koja je to lakoća, kad se pozicionira unutra pod košem, pa kad baci onu svoju "kiflu" ili "pogačicu". Majko mila, šta im radi...Deluje kao neki basket između ovi što ne znaju i ovih što su namazani i znaju sve fore. Nikola bi popi**eo da igra u Evropi, da ga non-stop udvajaju i utrajaju. Ovo je igra i liga za njega.

Foto: EPA

Nikola Jokić u duelu sa Entonijem Dejvisom 

Imao je Nikola i odličnu podršku saigrača...
- Marej je došao sebi posle silnih povreda, uhvatio je ritam i pokazao da je sjajan, veliki igrač. Tu je i mali Porter Džunior, koji je takođe bio povređen, u kog su verovali i čekali da ga pokupe na draftu. I on pokazuje da nisu pogrešili. Biće strašna serija, dobra za gledanje. Žao mi je samo što sam mator, pa mi teško pada, ranije sam imao snage da sedim i do sedam ujutru.

Foto: Starsportphoto

Džamal Marej

 Mogu li Jokić i ekipa do prve titule u istoriji?
- Denver može do titule, to su već pokazali. Mada i ovi Lejkersi su mačke. Njihova prednost je iskustvo. Lebron je tu, Dejvis. Iskusni su oni, stariji, ali što duže vreme odmiče i što se više utakmica igra, to im ta njihov starost ne ide u prilog. Denverovi momci su mlađi, nije bitno da li će da dobiju 4:1 ili u sedmoj utakmici.

San Antonio je jutros dobio pravo da bira prvog pika na NBA draftu. Biće to čudesni Francuz Viktor Vembanjama.
- Dejvid Robinson, Tim Dankan, sada ovo čudo iz Francuske. Tom momku ne može da se vidi plafon, njegove mogućnosti su neograničene. Mislim da je trenutno na nekih 30 odsto mogućnosti. Gledao sam njegove mečeve u Francuskoj. On je kao Sabonis pre svih povreda, samo što je još 10 centimetara viši. Ima kretnje kao da je bek, vidim da su svi u San Antoniju veoma srećni što će ga draftovati. sada mogu da krenu iznova.

Foto: Starsportphoto

Viktor Vembanjama

Može li Vembanjama malo da odloži penziju Gregu Popoviću?
- Čuo sam se sa njim pre petnaestak dana, pitao ga kako provodi penzionerske dane. Rekao mi je: "Ko kaže da sam u penziji". Rekao sam mu da znam da bi voleo da bude tu dok ne napuni 100 godina. Možda ga dolazak Vembanjame inspiriše da ostane još dve godine, gde je 73, tu je i 75. On je čovek velike snage.

Foto: Tanjug/AP

Greg Popović

Imaju li navijači Partizana razlog za brigu zbog poraza od Studentskog centra u četvrtfinalu ABA lige?
- Partizan je ušao u meč sa Studentskim centrom posle teških posledica svega što se dešavalo na meču sa Realom. Imali su vođstvo od 2:0 protiv ekipe koja nije imala rešenja. Onda se promenilo igračko stanje na terenu, nije bilo Pantera i Lesora. I u takvoj situaciji mogli su do pobede u trećoj utakmici, u četvrtoj već teže. Peta je bila po onoj staroj jevrejskoj: Dabogda imao, pa nemao. Prokockano je 18 razlike, ispalo se iz principa u odbrani i propuštena je lepa prilika. Protiv Studentskog centra bilo je veliko opuštanje, ali neće biti iznenađenja u Podgorici. Moraće sada malo da upire Željko, da se malo fokusiraju jer ide bitan deo sezone.

Foto: Starsportphoto

Poraz Partizana od Studentskog centra

Deluje da su crno-beli olako shvatili meč protiv crnogorske ekipe. 
- Kod nekih igrača se vidi da se za njih posle Evrope i Evrolige, takmičenje završilo. Ako Partizan dođe do Zvezde i dobije Zvezdu u finalu, to se može nazvati iskorakom. Trofej nedostaje Partizanu i to pravi razliku. Ako to ne urade, nema pomaka, bez obzira na igre u Evropi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NekoKo

pre 11 meseci

Važno je da iz ove generacije naših košarkaša bi jedino Bogdan imao mesto sa njima u i ondašnjoj reprezentaciji. Nape legende su naučno dokazano teški licemeri i egoisti koji nemaju ogledalo. Sad kao te priče u Evropi ne bi mogao ovako da igra. Bedno. Prvo, pošto je lakše u NBA i pošto tamo ne igraju odbranu, kako to da oni nisu ostvarivali makar 10% Jokićevog učinka? Drugo, na krilima kritika Jokićevih nastupa u reprezentaciji koje uzgred nemaju smisla jer je on odigrao odlično, grade priču kako on ne bi migao da bude ovako dominantan u Evropi. Za reprezntaciju se pripremao i uigravao mesec dana sa saigračima. U nekom evropskom klubu koji igra recimo u EL sa kojim bi odradio čitav pripremni period Nikola Jokić bi delovao još monstruoznije nego u NBA ligi. Možda bi ga udvajali i utrajali neko vreme ali bi jako brzo odustali od toga. Mogu i petorica da jure jednog igrača ceo meč i da taj ne može da postigne koš ali jasno je kakva bi to katastrofa bila po tu ekipu. Jokić sve vidi, sjajno asistira tako da bi tek to bilo samoubistvo u odbrani. Ekipe u EL ipak imaju dovoljan broj odličnih igrača kojima bi Jokić u tom slučaju otvorio put do lakih poena u napadu. Tako i još izraženije je u NBA ligi. Ta priča da su oni glupi, naivni, da ne umeju da igraju odbranu isl. su smešne. Zna se kakva bi bila posledica da se igrači poput Jokića udvajaju ili utrajaju. Kad se sa najjačim drim timom sudare ostale najjače reprezentacije sve postane jasno. Pitajte Paspalja zašto tada ne udvajaju i ne utrajaju Amere i tako budu konkurentni, nego pada ljuštenje svih sa 20, 30, 30, 40, 50 razlike. Koliko dakle demagogije a samo jednostavno treba reći ono što svi vidimo a to je da su najbolji NBA igrači klasa za sebe.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija