• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

17.04.2024

06:55

Sramno skandiranje navijača Barselone: Vinisijuse, umri! (VIDEO)

EPAImages

Fudbal

Sramno skandiranje navijača Barselone: Vinisijuse, umri! (VIDEO)

Podeli vest

As Real Madrida ponovo na meti uvreda pristalica rivalskog kluba.

Mesecima već Vinisijus Žunior meta je rasističkih uvreda na terenima širom Španije. Zbog svog stila igre, as Real Madrida na svoj vrat natovario je veliki broj "hejtera" mahom navijača najvećih rivala "kraljevskog kluba". Prednjače, naravno, pristalice Barselone koje su sinoć uoči utakmice u okviru Lige šampiona izazvale novi skandal. 

Više od 3.000 ljudi učestvovalo je u neredima u okolini stadiona "Monžuik" pred meč sa Pariz Sen Žermenom. Na meti uvreda bili su Kilijan Mbape i Usman Dembele, kao glavne karike jučerašnjeg rivala, a ponovo je salvu uvreda na svoj račun dobio i Vinisijus Žunior. 

"Vinisijuse, umri", skandirali su navijači Barselone i tako izazvali novi skandal u Španiji. 

 

 

Nedavno je Vinisijus Žunior tokom reprezentativnog okupljanja govorio koliko ga bole uvrede na rasnoj osnovi. Zaplakao je Brazilac pred novinarima nakon sramnog ponašanja navijača Atletiko Madrida i Barselone. Očekivalo se da će UEFA sprovesti kakvu-takvu istragu i podeliti kazne, ali od toga nije bilo ništa. 

Samo mesec dana kasnije Vinisijus Žunior ponovo je bio meta, ovoga puta, još sramnijih pretnji. 

Budući da UEFA nije želela da kazni Barselon van terena, to je uradio Pariz Sen Žermen na njemu. "Sveci" su do nogu potukli katalonskog giganta na "Monžuiku", slavili sa 4:1 i plasirali se u polufinale Lige šampiona. Istina, imala je četa Luisa Enrikea veliku pomoć Ištvana Kovača.

Rumunski arbitar je već sredinom prvog poluvremena direktan crveni karton pokazao štoperu Barselone - Ronaldu Arauhu. U nastavku je na tribine poslao Ćavija Ernandeza i njegovog prvog pomoćnika, a šlag na torti bio je sporan penal koji je Pariz Sen Žermenu otvorio vrata plasmana u polufinale. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija