• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

16.04.2024

23:02

PSŽ i Borusija prvi polufinalisti Lige šampiona! Bogovski fudbal, pljuštali golovi, sevali crveni!

Tanjug/AP

Fudbal

PSŽ i Borusija prvi polufinalisti Lige šampiona! Bogovski fudbal, pljuštali golovi, sevali crveni!

Podeli vest

Fudbaleri Pariz Sen Žermena i Borusije iz Dortmunda prvi su polufinalisti Lige šampiona.

"Sveci" su posle poraza na "Parku prinčeva" od Barselone (2:3), deklasirali rivala na "Monžuiku" 4:1, a "milioneri" su izbacili Atletiko Madrid pobedom u revanšu 4:2 (prvi meč 1:2) 

Poznat je i prvi polufinalni par najjačeg evropskog takmičenja. U borbi za finale sastaće se upravo PSŽ i Borusija Dortmund.

U sredu su na programu preostala dva revanša četvrtfinala: Mančester Siti - Real Madrid (prvi meč 3:3). Bajern - Arsenal (prvi meč 2:2).

Katalonci su u prvom susretu koji se igrao u Parizu pobedili i bilo je očekivano da će PSŽ krenuti ultraofanzivno od prvog minuta. Ipak, posle nekoliko uvodnih napada gostiju Barselona je iz prve ozbiljnije akcije uspela da dođe do vođstva.

Igrači Barse su fantastično kombinovali u 12. minutu, a na kraju Lamine Jamal je prošao po levoj strani i šalje loptu u peterac gde je bio Rafinja koji je zatresao mrežu za 1:0.

Foto: Tanjug/AP

 

U 29. minutu Barselona ostaje s igračem manje, crveni karton je dobio Arauho i to je uzdrmalo domaće. Dembele je u 40. minutu pogodio za 1:1 na asistenciju Barcole.

To je bio rezultat poluvremena.

Potpuni preokret gosti prave u 54. minutu kada je mrežu Ter Stegena zatresao Vitinja. Pedri u sledećem napadu pogađa stativu, a ubrzo nakon toga sudija Kovač svira faul na sredini terena za PSŽ posle kojeg je Ćavi pobesneo.

 

Foto: Tanjug/AP

 

Trener Barse je nogom šutnuo reklamu koja je bila ispred četvrtog sudije, a Kovač mu je ekspresno pokazao crveni!

Barsa se našla u paklu, ali to nije bio kraj. U 60. minutu Žoao Kanselo pravi penal nad Dembeleom, a nakon toga Kilijan Mbape pogađa za vodstvo PSŽ-a 3:1.

Barselona je posle toga sve karte bacila u napad. Tri minuta kasnije u kaznenom prostoru PSŽ-a pada Ilkaj Gundogan koji je zbog simuliranja dobio žuti karton, iako su svi na stadionu tražili penal za Barsu.

Levandovski je u 73. minutu odlično šutirao s nekih 16 metara, ali je Donaruma to sjajno odbranio nakon čega je Markinjos izbio loptu u zadnji čas ispred jednog igrača domaćih. Bila je to odlična šansa za povratak, ali nije iskorišćena.

U finišu meča Barselona je pokušala sve kako bi došla gola i produžetaka, ali igrači katalonskog giganta nisu uspeli.

 

Foto: Tanjug/AP

 

Atletiko iz Madrida je u prvom susretu koji se igrao prošle nedelje uspeo je da pobedi pred svojim navijačima 2:1. Zbog toga je Dortmund krenuo večeras veoma ofanzivno, pa je uspeo da preokrene stvari u svoju korist.

"Milioneri" su u 34. minutu uspeli da povedu sa 1:0 kada je Julijan Brandt postigao gol za eksploziju na tribinama.

Foto: Tanjug/AP

 

Pre toga Mats Humels je majstorski spoljnom poslao loptu za Brandta, a ne može da se ne istakne da je i Oblak loše reagovao u ovoj situaciji.

Samo pet minuta kasnije Dortmund je duplirao prednost. Sabicer je asistirao, a gol za 2:0 postigao je Matsen.

U tim trenucima Borusija je imala rezultat za prolazak u polufinale, ali na startu drugog poluvremena nesreća za domaćine.

U 49. minutu Humels postiže autogol i smanjuje prednost svog tima na 2:1 i u tim momentima u ukupnom skoru je bilo 3:3.

Taj autogol poremetio je Borusiju što su gosti iskorstili i Korea u 64. minutu postiže gol za 2:2 i ponovo Atletiku donosi gol prednosti u dvomeču.

Foto: Tanjug/AP

 

Nemački tim se jednostavno nije predavao i usledila je nova fešta.

U 71. minutu Fulkrug pogađa za 3:2 na asistenciju Sabicera, a tri minuta kasnije, u 74. minutu posle dve asistencije Sabicer postiže pogodak za 4:2 i ponovo Borusiju dovodi u ukupnu prednost u ovom fantastičnom dvomeču.

Posle toga Atletiko je krenuo po novi gol i bar produžetke, ali domaaća odbrana je izdržala i na kraju je utamica završena 4:2 za Borusiju, a Dortmund je mogao da počne sa velikim slavljem.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Rusija se osvetila! Neprijatno iznenađenje za saveznika SAD! Ova država je sada platila najstrašniju cenu!
NIJE IM TREBALO

Rusija se osvetila! Neprijatno iznenađenje za saveznika SAD! Ova država je sada platila najstrašniju cenu!

Rusija je Australiji priredila krajnje neprijatno iznenađenje. Novinari iz Kine su podelili ove podatke. Ruska Federacija i Australija su veoma udaljene jedna od druge, a njihovi odnosi se teško mogu nazvati bliskim. Nedavno su svedene na minimum: australijska vlada je uvela ekonomska ograničenja protiv Ruske Federacije i nekoliko puta ih proširila. Međutim, Rusija ne bi bila svoja da nije našla način da se obračuna sa svojim protivnikom. Prema rečima kineskih novinara, pre izvesnog vremena Kanbera je počela da dobija alarmantne vesti, a ispostavilo se da je povezana sa Moskvom. Ovo je objavila publikacija Guanča.

29.04.2024

20:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija