• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.04.2024

19:19

Tuga u Nemačkoj! Posle Bekenbauera i Bremea preminuo još jedan slavni fudbaler!

Shutterstock

Fudbal

Tuga u Nemačkoj! Posle Bekenbauera i Bremea preminuo još jedan slavni fudbaler!

Podeli vest

Nemački fudbal tuguje.

U 78. godini preminuo je Bernd Helcenbajn, osvajač Mundijala 1974. u čijem je finalu protiv Holandije upravo on izborio jedanaesterac.

Helcenbajn je treći nemački svetski fudbalski šampion koji je umro 2024. - posle Franca Bekenbauera (bio je prvak sveta takođe 1974) i Andresa Bremea (1990.)

U večnost se danas preselio nemački napadač koji je, pored titule šampiona planete, igrao i u finalu Evropskog prvenstva 1976, a ukupno je 40 puta nastupio za "pancere" i dao pet golova.

U Bundesligi je isključivo nastupao za Ajntraht iz Frankfurta, čiji je rekorder po broju pogodaka (160 na 420 mečeva od 1967. do 1981. godine).

Osvojio je Kup UEFA 1980, kao i tri Kupa Nemačke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija