• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

16.04.2024

20:05

Pariz Sen Žermen i Borusija u polufinalu! Kraj za Atletiko i Barsu! (VIDEO)

EPAIMAGES

Fudbal

Pariz Sen Žermen i Borusija u polufinalu! Kraj za Atletiko i Barsu! (VIDEO)

Podeli vest

Uživo pratite revanš mečeve četvrtfinala Lige šampiona između Barselone i Pariz Sen Žermena, odnosno Borusije Dortmund i Atletiko Madrida.

BARSELONA - PARIZ SEN ŽERMEN   1:4 (1:1)

Strelci: Rafinja 12 - Dembele 41, Vitinja 55, Mbape 61p, 89
Prvi meč: 3:2
Grad: Barselona

Stadion: Monžuik

Sudija: Ištvan Kovač, Rumunija

Barselona: Ter Štegen - Kunde, Arauho, Kurbasi, Kanselo (od 82. Feliks) - De Jong (od 82. Lopez), Gundogan, Pedri (od 62. Feran Tores) - Jamal (od 39. Martinez), Levandovski, Rafinja
Trener: Ćavi Ernandez

Pariz Sen Žermen: Donaruma - Hakimi, Markinjos, Ernandez, Mendeš - Zair-Emeri (od 80. Ugarte), Vitinja, Ruiz (od 77. Asensio) - Debele (od 88. Kolo Muani), Mbape, Barkola (od 77. Kang In Li)
Trener: Luis Enrike

 

 

BORUSIJA DORTMUND - ATLETIKO MADRID  4:2 (2:0)

Strelci: Brant 35, Matsen 40, Fulkrug 71, Sabicer 73 - Humels 49ag, Korea 64
Prvi meč: 1:2 
Grad: Dortmund 

Stadion: Signal Iduna Park

Sudija: Slavko Vinčić, Slovenija

Borusija Dortmund: Kobel - Rijerson, Humels, Šloterbek, Matsen - Sabicer, Džan - Adejemi (od 65. Bino-Gitens), Brant, Sančo (od 86. Oždčan) - Fulkrug 
Trener: Edin Terzić

Atletiko Madrid: Oblak - Vitsel, Himenez, Hermoso - Aspilikueta (od 46. Rikelme), De Paul (od 84. Nigez), Koke, Ljorente, Molina (od 46. Barios)  - Grizman, Morata (od 46. Korea)  
Trener: Dijego Simeone

 

 

UŽIVO: 

DRUGO POLUVREME: 

98. minut - KRAJ! Gotov je i meč na "Monžuiku", Pariz Sen Žermen ide u polufinale Lige šampiona! 

94. minut - KRAJ! Borusija Dortmund je u polufinalu! 

90. minut - Još četiri minuta nadoknade na meču Borusije i Atletiko Madrida. 

89. minut - GOOOOOOOOOOL! Sve je gotovo na meču Barselone i PSŽ-a, "sveci" postižu i četvrti gol preko Kilijana Mbapea - 1:4!

 

 

87. minut - Oba španska kluba nalaze se na pragu eliminacije! Barselona i Atletiko Madrid dočekali su revanš mečeve sa golom viška. 

Foto: Tanjug/AP

 

84. mintu - Juri Atletiko Madrid makar jedan gol na "Vestfalenu" kako bi obezbedili najmanje produžetke. Za sada odbrana Borusije deluje stabilno. 

79. minut - Šteta... Propala je velika prilika za Rafinju! Sam je Brazilac došao u situaciju da gađa ka golu PSŽ-a, dobro se i namestio, ali je šutirao tik pored desne stative. 

77. minut - Sprema se Luis Enrike da zatvori utakmicu na "Monžuiku", vadi iz igre španski strateg Barkolu i Ruiza, a na terenu su nešto defanzivniji Kang In Li i Marko Asensio. 

74. minut - GOOOOOOOOOL! Totalna ludnica na "Vestfalenu", Borusija za 100 sekundi dolazi do dva gola prednosti - 4:2! Marsel Sabicer je napokon uspeo da matira Jana Oblaka! 

 

 

 

73. minut - Malo je falilo da se Barselona vrati u igru, mnogo prostora dobio je Robert Levandovski, ali je sjajno reagovao Donaruma, potom opasnost pred svojim golom čisti Markinjos, ostaje 1:3!

71. minut - GOOOOOOOOOL! Neverovatna utakmica na "Vestfalenu", Borusija Dortmund ponovo je u igri! Nikolas Fulkrug sjajno se snašao pored Marija Himeneza i glavom matirao Oblaka za 3:2!

 

 

67. minut - Kako je krenuo Ištvan Kovač na klupi Barselone do kraja utakmice neće ostati niko... Sada je put ka tribinama pokazao i prvom asistentu Ćavija Ernandeza! 

64. minut - GOOOOOOOOOL! Nastavlja se goleada na oba meča, Atletiko Madrid se vraća u igru golom Anehal Koree! 

 

 

61. minut - GOOOOOOOOOL! Nije Mbapea nigde bilo više od 150 minuta, a onda sa bele tačke duplira prednost Pariz Sen Žermena! "Sveci" su sada u sjajnoj poziciji - 1:3!

59. minut - PENAL!? Naivno je Žoao Kanselo srušio Usmana Dembelea na ivici kaznenog prostora, pao je Francuz kao da ga je pokupio traktor, a Ištvan Kovač odmah pokazuje na belu tačku...

57. minut - Preti Atletiko Madrid na "Vestfalenu", u dobroj poziciji našao se rezervista Anhel Korea, ali je njegov udarac završio daleko pored stative, ostaje 2:1!

56. minut - CRVENI KARTON! Ostaje Barselona i bez trenera - Ištvan Kovač isključio je Ćavija Ernandeza...

54. minut - GOOOOOOOOL! Vraća se i Pariz Sen Žermen! Mnogo prostora ostavili su fudbaleri Barselone Vitinji, a Portugalac to koristi na pravi način i vraća "svece" u igru - 1:2!

52. minut - VELIKA ŠANSA! Na pravi način koristi PSŽ igrača više, sada je "pukao" višak po levoj strani, u prazan prostor ušao je Fabijan Ruiz, ali je Španac gađao pored gola. 

Foto: Tanjug/AP

 

51. minut - Žestok sudar Levandovskog i Ernandeza na sredini terena, deblji kraj izvukao je defanzivac Pariz Sen Žermena. 

49. minut - GOOOOOOOOOOL! Vraća se Atletiko Madrid, ponovo smo na početku! Hermoso je bio najviši u skoku, gađao dalji ugao, ali je trapavo reagovao Mats Humels i prevario svog golmana - 2:1!

 

 

48. minut - Potpuna ofanziva Pariz Sen Žermena na startu drugog poluvremena. Pokušao je Ašraf Hakimi da iznenadi Ter Štegena sa distance, golman Barselone dobro je reagovao i zaustavio njegov udarac. 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Dortmundu! Zbog nešto duže nadoknade prvog dela igre, nastavak kasni u Barseloni! 

PRVO POLUVREME: 

45. minut - Fantastično poluvreme je iza nas! Sledi 15ak minuta pauze, a onda nastavak spektakularnih utakmica u Barseloni i Dortmundu! 

41. minut - GOOOOOOOOL! Vraća se i Pariz Sen Žermen u igru! Nije odolela odbrana Barselone napadima "svetaca", a ponovo je strelac protiv bivšeg kluba Usman Dembele - 1:1! 

 

 

40. minut - GOOOOOOOOL! Kompletan preokret Borusije Dortmund! Perfektna akcija "milionera" iz auta, nije Oblak imao nikakvu šansu nakon savršenog udarca Matsena - 2:0!

 

 

38. minut - Stravičan pritisak Pariz Sen Žermena u finišu prvog poluvremena, ponovo je Barkola umalo bio koban po odbranu Barselone, ali mu je lopta pobegla u gol-aut. Prilika da odbrana Katalonaca predahne. 

35. minut - GOOOOOOOOOL! Napokon je Borusija uspela da probije bunker pred golom Jana Oblaka. Sjajna akcija "milionera"... Mats Humels je spoljnom proigrao Julijana Branta, a povremeni nemački reprezentativac pogađa ispod Slovenca za 1:0! 

 

 

33. minut - Ponovo preti Borusija i ponovo preko Marsela Sabicera. Raspoložen je Austrijanac za igru na "Singal Iduna Parku", ali mu nedostaje bolja realizacija, sada je njegov udarac blokirala odbrana Atletiko Madrida. 

31. minut - Čekala se potvrda iz VAR sobe i stigla je. Barselona ostaje sa desetoricom, a Pariz Sen Žermen će imati slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora. Gađao je Dembele - pored gola, ostaje 1:0! 

30. minut - CRVENI KARTON! Pobegao je Bredli Barkola kompletnoj odbrani Barselone, morao je Ronald Arauho da ga sruši. Odmah je Ištvan Kovač pokazao crveni karton urugvajskom štoperu! 

29. minut - Još jedan pokušaj Borusije sa distance, oprobao je svoj udarac Marsel Sabicer, ali se nije proslavio nekadašnji fudbaler Bajerna i Mančesester junajteda, ostaje 0:0. 

26. minut - Potpuno nevidljiv je Kilijan Mbape u dosadašnjem delu utakmice, Ronald Arauho i Kubarsi neutralisali su najjaču stranu Pariz Sen Žermena. 

23. minut - Uspeva Atletiko Madrid da se konsoliduje i težište igre penese na polovinu Borusije Dortmund. Bio je potreban predah defanzivcima "jorgandžija" nakon furioznog starta domaćeg sastava. 

Foto: EPAIMAGES

 

20. minut - VELIKA ŠANSA! Malo je falilo da Barselona sve reši posle samo dvadeset minuta na "Monžuiku". Loše je reagovao Nuno Mendeš i nakon ispucavanja loptu poslao pravo na nogu Levandovskom, ali je Poljak šutirao preko gola, mnogo sreće za PSŽ...

18. minut - Nižu se šanse Borusije u Dortmundu, sada je Rijerson poslao sjajan centaršut i kao na tacni poslužio Adejemija, šutira Austrijanac pravo u Oblaka, ostaje 0:0. 

15. minut - Još jedna opasnost pred golom Jana Oblaka, sada je Slovenac zakomplikovao situaciju nakon lošeg boksovanja. Umalo da iskoristi to Nikolas Fulkrug, ali je napadač "milionera" gađao pored gola, ostaje 0:0. 

12. minut - GOOOOOOOL! Kao i u prvom meču - Barselone stiže do vođstva kada je delovalo da Pariz Sen Žermen ima inicijativu. Lamin Jamal napravio je pometnju u odbrani "svetaca" i na drugoj stativi pronašao usamljenog Rafinju. Brazilac je ponovo dželat francuskog kluba - 1:0!

 

 

11. minut - Totalna inicijativa Pariz Sen Žermena u srcu Katalonije, ali za sada "sveci" ne uspevaju da probiju bedem pred golom Barselone. 

7. minut - Prva opasnost pred golom Marka Andrea Ter Štegena na "Monžuiku". Namestio se Fabijan Ruiz na udarac, njegov šut blokirao je Ronald Arauho. Nešto ofanzivniji start Parižana.

Foto: Tanjug

 

5. minut - VELIKA ŠANSA! Umalo da Atletiko Madrid odmah kazni promašaj Branta! Alvaro Morata je povukao kontru "jorgandžija", izašao sam pred Gregora Kobela, pokušao je Španac da lobuje golmana Borusije, ali se propisno obrukao...

 

 

4. minut - VELIKA ŠANSA! Malo je falilo da Borusija Dortmund nakon samo 200 sekundi nadoknadi minus iz Madrida! Karim Adejemi je prošao po levoj strani i samog na petercu pronašao Julijana Branta, u poslednjem momentu uklizava Aspilikueta, ostaje 0:0. 

3. minut - Visok presing Barselone od starta u takmice, prelako je Frenki De Jong oduzeo loptu Vitinji. Domaćin će iz poslednje linije pokušati da organizuje napad. 

1. minut - Utakmice su počele! Spremite se za najmanje 90 minuta spektakla...

Pre meča: 

20:49 - Ružna uvertira u Barseloni... Iako je delovalo da su navijači katalonskog giganta napravili sjajnu atmosferu ispred stadiona, čini se da je situacija delko drugačija. Ponovo je na meti uvreda bio Vinisijus Žunior, ovoga puta uz povike "Vinisijuse, umri". 

 

 

20:43 - Antoan Grizman ove sezone postigao je 21 gol, dok je Alvaro Morata bio 20 puta pogađao mrežu rivala. Atletiko Madrid ima drugi najbolji napadački tandem u Evropi budući da su od Grizmana i Morate efikasniji jedino Erling Holand i Fil Foden iz Mančester sitija. 

20:36 - Prisećanja radi - Barselona je u Parizu slavila sa 3:2 nakon velikog preokreta. Katalonci su poveli sa 1:0 golom Rafinje, ali su "svece" u igru vratili Dembele i Vitinja na startu drugog poluvremena. Ipak, četa Luisa Enrikea nije izdržala pošto je Rafinja drugim golom poravnao rezultat, a trijumf svom timu obezbedio Andres Kristensen u 77. minutu. 

20:31 - Atletiko Madrid će u Dortmundu braniti gol viška iz prvog susreta. "Jorgandžije" su do nogu potukle Borusiju u prvom poluvremenu, ali su se u nastavku povukli i omogućili nemačkom predstavniku da ublaži poraz - 2:1. 

Foto: Tanjug/AP

 

20:26 - Zanimljiv podatak koji ne ide u prilog Pariz Sen Žermenu... "Sveci" su samo jednom u istoriji evropskih takmičenja uspeli da pobede u revanš meču četvrtfinala bilo kog evropskog takmičenja. To im je pošlo za rukom prvi i jedini put 1997. godine protiv AEK-a u okviru Kupa pobednika kupova. 

20:20 - Kada govorimo o utakmici Borusija - Atletiko, ni tamo nema mnogo promena u odnosu na prvi meč. Edin Terzić je, ovoga puta, prednost u odnosu na Feliksa Nmeču dao Julijanu Brantu. 

Kobel - Rejerson, Humels, Šloterbek, Matsen - Sabicer, Džan - Adejemi, Brant, Sančo - Fulkrug 

 

 

Sa druge strane, Dijego Simeone morao je prinudno da rotira, a umesto suspendovanog Lina na terenu će biti Mario Heromoso. 

Oblak - Vitsel, Himenez, Hermoso - Aspilikueta, De Paul, Koke, Ljorente, Molina - Grizman, Morata 

20:17 - Sa druge strane, Luis Enrike napravio je tri izmene u odnosu na prvi duel protiv Katalonaca. Umesto Beralda, Kang-Ina i Asensia, na terenu će biti Ašraf Hakimi, Barkola i Zair-Emeri. 

 

 

20:14 - Ćavi Ernandez odlučio se za gotovo identičan sastav koji je pre šest dana igrao u Parizu. Jedina izmena bila je prinudna budući da je Serhi Roberto suspendovan, a umesto njega u vezonom reću će igrati Pedri. 

Ter Štegen - Kunde, Arauho, Kurbasi, Kanselo - De Jong, Gundogan, Pedri - Jamal, Levandovski, Rafinja

Na klupi Barselone su: Penja, Astralaga, Injigo, Tores, Feliks, Alonso, Romeu, Roke, Kasado, Fermin, Giu, Fort. 

20:08 - Sjajnu atmosferu napravili su navijači Barselone ispred stadiona "Monžuik". Želeo je Ćavi Ernandez veliku podršku pristalica katalonskog kluba - to je i dobio. 

Foto: EPAIMAGES

 

20:05 - Dobro došli na lajv prenos revanš mečeva četvrtfinala Lige šampiona između Barselone i Pariz Sen Žermena, odnosno, Borusije Dortmund i Atletiko Madrida. Sve detalje sa ovih utakmica uživo možete pratiti uz portal Informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija