• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

04.04.2024

06:45

Gori Split! Huligani seju strah, demolirali grad, policajci u bolnici, uhapšeno 50 navijačia (VIDEO)

profimedia

Fudbal

Gori Split! Huligani seju strah, demolirali grad, policajci u bolnici, uhapšeno 50 navijačia (VIDEO)

Podeli vest

Navijači Hajduka iz Splita uleteli su na teren da jure igrače svog kluba, nezadovoljni porazom od Dinama (1:0) u polufinalu Kupa Hrvatske, a potom se haos preneo na ulice Splita.

Prvo su maskirani pripadnici "torcide", navijača Hajduka, probili ogradu na severnoj tribini "Poljuda" i upali na teren bacajući bengalke, zbog čega su igrači obe ekipe pobegli u svlačionice. Umalo je na stadionu došlo do tuče navijača Hajduka i Dinama iz Zagreba ali je policija nekako uspela da odreaguje i spreči "torcidu" da dođe do suparničke tribine. Navijači Hajduka su potom gađali policiju stolicama, a nakon što su napustili stadion došlo je do nereda na ulicama Splita. 

 

Foto: profimedia

Huligani napravili haos u Splitu

 

Hrvatski mediji prenose da su navijači na ulicama oko stadiona napali policajce, letele su upaljene bengalke, flaše, kamenje, sve što im je došlo pod ruku, odjekivale su eksplozije topovskih udara. Izgledalo je kao opsadno stanje!

 

 

 

 

 

Najmanje tri policajca prevezena su u splitsku bolnicu, gde im je pružena pomoć. Oštećeno je jedno službeno vozilo i zapaljeno više kontejnera, prenosi Index.hr.  Navijači su neke zapaljenje kontejnere izgurani na ulicu pa su na kraju morali da reaguju i vatrogasci, umalo se vatra proširila na vozila parkirana uz zapaljene kontejnere.

 

 

 

 

Neverovatno je da su policajci morali da čuvaju vatrogasce kako i oni ne bi postali meta huligana. Iz policije navode kako su primili i brojne dojave Splićana koji su bili zabrinuti za svoju imovinu zbog divljanja huligana. Područje oko Poljuda celo vreme je nadletao helikopter, a situacija se malo primirila oko 22:30 sati.

 

Foto: profimedia

Huligani napravili haos u Splitu

 

Privedena su 24 navijača, a tokom haosa na ulicama još 27, dok mediji navode da će i tokom narednih dana biti dodatnih privođenja.

Inače, policija je Dinamove fudbalere i navijače držala na stadionu sve do 23 sata.

 

 

 

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija