• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.04.2024

13:40

Obrt veka! Makron zove rusku delegaciju u Francusku?! Neverovatne vesti stigle iz Pariza, evo šta je povod!

Reuters/shutterstock

Vesti

Obrt veka! Makron zove rusku delegaciju u Francusku?! Neverovatne vesti stigle iz Pariza, evo šta je povod!

Podeli vest

Francuska planira da pozove Rusiju na proslavu obeležavanja 80. godišnjice iskrcavanja saveznika u Normandiji 6. juna 1944. godine, izvestila je radio stanica Evropa 1.

Prema njenim rečima, ruska delegacija će učestvovati na ceremoniji u junu ako Moskva prihvati poziv Jelisejske palate. Kako navode mediji, teško je bez prisustva Rusije čak i ako se uzme u obzir geopolitička situacija.

"Iako SSSR nije direktno učestvovao u iskrcavanju 6. juna, on je to omogućio dajući najtežu žrtvu u Drugom svetskom ratu: oko 27 miliona sovjetskih građana je poginulo u borbi protiv Nemačke“, navodi se u publikaciji.

Radio stanica tvrdi da bi francuski predsednik Emanuel Makron mogao uskoro da saopšti ovu odluku.

U utorak on će posetiti departman Drom na jugoistoku zemlje u znak sećanja na antifašističku partizansku jedinicu stvorenu u leto 1944. na visoravni Verkor u podnožju Alpa.

Krajem decembra 2023. Makron je priznao da bi predsednik Vladimir Putin mogao da bude pozvan na proslavu 80. godišnjice iskrcavanja saveznika u Normandiji ako se situacija u Ukrajini promeni.
Kako je rekao portparol Kremlja Dmitrij Peskov , Moskva još nije dobila zvanične pozive iz Pariza.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pokrenut totalni udar na Vučića! Jovanović: Dokle god imamo hejterske opozicione medije, znamo da smo na pravom putu! (VIDEO)
Live TV

Pokrenut totalni udar na Vučića! Jovanović: Dokle god imamo hejterske opozicione medije, znamo da smo na pravom putu! (VIDEO)

Šta će biti sa Republikom Srpskom? Da li spremaju novu Oluju na Kosovu i Metohiji? Aleksandar Vučić napadnut je sa svih strana. Kampanja mržnje još je jača od kad je pomereno glasanje o sramnoj rezoluciji o Srebrenici. Sa kakvim se pritiscima suočava Srbija u "Info danu" govorili su Boško Vasiljević, sturčnjak za srpsko-ruske odnose i analitičar Veljko Jovanović.

29.04.2024

16:10

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija