• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.04.2024

12:42

Bliski istok ključa! Za noć Izrael potrošio milijardu dolara na odbranu, a sad Tel Aviv sa SAD sprema odgovor Iranu! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Bliski istok ključa! Za noć Izrael potrošio milijardu dolara na odbranu, a sad Tel Aviv sa SAD sprema odgovor Iranu! (VIDEO)

Podeli vest

U novoj emisiji Info jutra, o ratnom žarištu na Bliskom istoku koje ne prestaje da eskalira u kome su glavni akteri Iran i Izrael, govorio je pukovnik JNA u penziji Veselin Šljivančanin.

Avram Izrael inženjer telekomunikacija, kaže da će Izrael uzvratiti Iranu, ali i da je Izrael odbrana koštala milijardu dolara.

- Izrael je izvršio uspeh u odbrani od napada Irana i građani su disciplovano odreagovali na uputstva vlasti tokom napada. Reakcija Izraela će biti na nezamislivi raketni napad. Odbrana Izraela je te noći koštala milijardu dolara. Iran će shvatiti da ima posla sa jakom državom i respektivnom državom - tvrdio je Izrael.

Foto: Zoran Sinko

Avram Izrael

 

Pukovnik JNA u penziji Veselin Šljivančanin, ističe da je Izrael prekoračio svoje mogućnosti, kao i da se očekivala odmazda Irana.

- Izrael je suverena država koja je pretrpela mnogo nepravdi i opravdano je izveo akciju, ali Izrael je sada prekoračio svoje mogućnosti. Očekivalo se posle izraelskog napada na konzulat u Damasku da će Iran da reaguje i da izvrši odmazdu nad Izraelom. Izrael ubija stanovništvo i ruši zgrade u Gazi, a smatram da je cilj Izraela da skroz uništi Palestinu - rekao je Šljivančanin.

Foto: Zoran Sinko

Veselin Šljivančanin

 

Prema rečima pukovnika Šljivančanina Izraelski mentor su SAD, kao i da Izrael mora da bude konstantno spreman na borbu.

- Izrael ima svog mentora, a to su SAD. Oni im kažu kada da napadaju, a kada se staje sa napadom. Da nema SAD, možda bi Izrael imao i bolje odnose sa susedima. Svaki rat je ekonomska katastrofa i rat je zapravo poraz za celo čovečanstvo i tu nema poraza. Izrael je okružen milionima muslimana i oni kao takvi se bore za svoju postojbinu i moraju stalno da se bore za sebe - zaključio je Šljivančanin.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija