• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.02.2024

16:28

Grozna vest za Kijev! Rusi imaju stravičan plan za dalji tok rata, prognoza jasna: Ukrajinska vojska i pozicije pašće kao domine

profimedia/Shutterstock

Vesti

Grozna vest za Kijev! Rusi imaju stravičan plan za dalji tok rata, prognoza jasna: Ukrajinska vojska i pozicije pašće kao domine

Podeli vest

Posle oslobođenja Avdejevke pozicije ukrajinske vojske mogle bi da se sruše kao domine, smatra savetnik lidera DNR Jan Gagin.

- Nakon pada Avdejevke položaji ukrajinskih oružanih snaga mogli bi se srušiti kao domine. Rukovodstvo Ukrajine i njegovi gospodari previše su se oslanjali na ovo utvrđeno područje. Ishod kampanje je svima jasan, pitanje je vremena - počinje Gagin i nastavlja:

- Naši protivnici već razmišljaju šta će biti posle pobede Rusije, odmeravajući finansijske i reputacione rizike. A rukovodstvo Ukrajine počelo je sve češće da proverava spremnost ličnih aviona kako bi napustili zemlju. Da li će im narod Ukrajine dati tu priliku i ko će prihvatiti ove ratne zločince još nije jasno - ocenio je Gagin za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, ukrajinski narod sve više postavlja pitanja aktuelnom kijevskom režimu, održavaju se mitinzi, protesti protiv mobilizacije, zbog neplaćanja državnih garancija.

Foto: Tanjug/AP

Avdejevka tokom borbi

Podsetimo, nakon intenzivnih borbi, grad Avdejevka, koji je bio važno uporište Ukrajinaca još od 2014. godine, tokom vikenda ruske snage su oslobodile, pri čemu su Oružane snage Ukrajine izgubile više od 1.500 ljudi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija