• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.04.2024

23:40

Ceo državni vrh Rusije na nogama! Opasan NATO manevar upalio sve alarme u Kremlju: Komandant je primetio...

Shutterstock

Vesti

Ceo državni vrh Rusije na nogama! Opasan NATO manevar upalio sve alarme u Kremlju: Komandant je primetio...

Podeli vest

Rusija pažljivo prati sve manevre NATO, jer su retorika alijanse i obuka trupa deo njenog hibridnog rata protiv Rusije, izjavila je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona je ocenila da je "lavovski deo ratnih igara alijanse osmišljen upravo kao scenariji konfrontacije sa Rusijom" i podsetila da je i komandant kopnenih snaga NATO, američki general Deril Vilijams, primetio da Moskva pomno prati vojne manevre severnoatlantske alijanse, prenosi TASS.

- Ruska strana zaista pažljivo prati sve manevre severnoatlantskog bloka i izvlači zaključke, pre svega, da su retorika i obuka NATO trupa elementi hibridnog rata koji je kolektivni Zapad pokrenuo protiv naše zemlje - rekla je Zaharova.

Ona je poručila da je zvanična Moskva "primila k znanju brojne izjave visokih vojnih oficira NATO", konkretno, kontraadmirala Tima Henrija, zamenika komandanta združenih snaga NATO u Norfolku, koji je rekao da je cilj NATO vojnih vežbi u severnoj Evropi da se pošalje poruka Moskvi o rešenosti alijanse da brani svoje teritorije.

- Inače, lavovski deo ovakvih poteza alijanse upravo je usmeren na sprovođenje scenarija konfrontacije sa našom zemljom koju su i Vašington i njegovi saveznici još 2022. godine definisali kao najznačajniju pretnju svom strateškom konceptu. Suprotstavljanje navodno agresivnoj Rusiji je cilj postojanja NATO - rekla je Zaharova.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Licemerno! DSS Boru Novakovića prozvao Bora Solunac, sada ga stavili za nosioca izborne liste u Novom Sadu
Izbori 2024

Licemerno! DSS Boru Novakovića prozvao Bora Solunac, sada ga stavili za nosioca izborne liste u Novom Sadu

U borbi za vlast svе sе zaboravlja. Aktuеlni partnеri i saradnici, DSS i DS su dvе strankе čiji su sukobi i trvеnja obеlеžili političku istoriju Srbijе nakon 5, oktobra. Afеra "Solun" iz 2001. godinе, čiji jе glavni protagonista bio jеdan od sadašnjih nosilaca ujеdinjеnе opozicionе listе za gradskе izborе Borislav Novaković, bila jе okidač za otvorеni politički rat na liniji DSS i ostatak DOS-a.

10.05.2024

17:52

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija