• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.04.2024

20:41

Bostonska policija uhapsila 100 studenata na protestima protiv rata u Gazi

Tanjug/AP

Politika

Bostonska policija uhapsila 100 studenata na protestima protiv rata u Gazi

Podeli vest

Policija je danas razbila studentski protest protiv izraelske agresije u Pojasu Gaze na Univerzitetu Nort-istern u Bostonu, a univerzitet je saopštio da je uhapšeno oko 100 studenata.

Sa univerziteta je dodato da je svako ko je imao univerzitetsku legitimaciju pušten i da će se ''suočiti sa disciplinskim postupkom na univerzitetu, ali ne i sa pravnim postupkom''.

U saopštenju univerziteta se ističe da su aktivnosti demonstranata porasle do nivoa koji škola ''ne može tolerisati“, prenosi Boston herald.

''Ovo je počelo pre dva dana kao studentske demonstracije, a sada su se infiltrirali profesionalni organizatori koji nisu povezani sa (univerzitetom). Sinoć je upotreba virulentnih antisemitskih uvreda, uključujući ''Ubij Jevreje“, prešla granicu'', poručila je potpredsednica za komunikacije na Univerzitetu Nort-istern Renata Nijul.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Policija države Masačusets saopštila je da su 102 demonstranta na kampusu odbila da se raziđu, nakon čega su uhapšeni, a biće optuženi za ometanje poseda i nered.

Studenti širom SAD pozivaju na okončanje onoga za šta tvrde da je genocid nad palestinskim narodom u Gazi i pozivaju univerzitete da prekinu finansijske veze s Izraelom i kompanijama koje omogućavaju agresiju u Pojasu Gaze.

Oni su ranije danas obećali da će nastaviti demonstracije, a nastavno osoblje osudilo je predstavnike univerziteta koji su pozvali policiju da sklone demonstrante iz kampusa.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Licemerno! DSS Boru Novakovića prozvao Bora Solunac, sada ga stavili za nosioca izborne liste u Novom Sadu
Izbori 2024

Licemerno! DSS Boru Novakovića prozvao Bora Solunac, sada ga stavili za nosioca izborne liste u Novom Sadu

U borbi za vlast svе sе zaboravlja. Aktuеlni partnеri i saradnici, DSS i DS su dvе strankе čiji su sukobi i trvеnja obеlеžili političku istoriju Srbijе nakon 5, oktobra. Afеra "Solun" iz 2001. godinе, čiji jе glavni protagonista bio jеdan od sadašnjih nosilaca ujеdinjеnе opozicionе listе za gradskе izborе Borislav Novaković, bila jе okidač za otvorеni politički rat na liniji DSS i ostatak DOS-a.

10.05.2024

17:52

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija