• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D. Ć.

27.04.2024

15:35

Otvoren zatvoreni bazen u Gornjem Milanovcu! Prvi zaplivali đaci

D.Ć

Vesti

Otvoren zatvoreni bazen u Gornjem Milanovcu! Prvi zaplivali đaci

Podeli vest

Na Lazarevu subotu, dan posvećen deci, gornjomilanovački školarci prvi su zaplivali u zatvorenom bazenu, koji je danas svečano otvoren!

Posle 17 meseci od početka radova, na mestu nekadašnjeg restorana "Lopta" bazen su otvorili ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić i predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević.

Izgradnja bazena koštala je oko pet miliona evra, što će biti kroz tri godine otplaćivano iz opštinskog budžeta, a izvođač posla bio je "Jadran d. o . o." sa nizom specijalizovanih podizvođača.

Prvi su u novom bazenu zaplivali đaci, a svi sugrađani i gosti moći će da ga posete i koriste već od sutra, od 6.30.. Bazen je predat na upravljanje Sportsko - rekreativnom centru Gornji Milanovac.

Foto: D. Ć.

Milanovački đaci prvi su "probali" bazen

 

Prema rečima predsednika opštine Gornji Milanovac Dejana Kovačevića, ideja o zatvorenom bazenu rodila se na Privrednom savetu Opštine, kada se razgovaralo o tome šta još nedostaje Gornjem Milanovcu da bi se upotpunio već bogat sportski i kulturni sadržaj u gradu.

 

Kovačević je istakao da je snaga opštine u državnim investicijama, jer kako je rekao, da njih nije bilo u opštinskoj kasi ne bi ostalo dovoljno novca za kapitalne objekte.

- Državne investicije nisu nimalo male, od pristupne saobraćajnice autoputu Miloš Veliki, preko rekonstrukcije Opšte bolnice i nabavke svih modernih i neophodnih aparata, rekonstrukcije škola kako na gradskom tako i na seoskom području, izgradnje nove hitne pomoći, rekonstrukcije ambulanti po selima i još mnogo toga, kao što su kanalizacioni sistemi koje smo počeli da radimo na seoskom području, samo su deo sredstava koje smo dobili od Vlade Srbije, a svakako da je prepoznat Gornji Milanovac kao opština budućnosti - rekao je Kovačević. 

 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, obratio se okupljenim građanima i poručio da je tu u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića i mandatara za sastav nove Vlade, Miloša Vučevića, koji, kako je rekao, sa puno pažnje gledaju koliko se razvija svaki grad i svaka opština u zemlji".

- Ovo je veliki dan za Gornji Milanovac jer na 40 hiljada stanovnika koliko ima ova opština ulaganje Vlade je oko 1, 500 evra po glavi stanovnika i to je pravi način da se razvije svaki naš grad i svaki kraj Srbije. Od kad znam za sebe svi slušamo priče o decentralizaciji Srbije i to je bila priča svakog političara ali se decentralizacija Srbije dešava tek u poslednjih 10 godina, a da bi se Srbija decentralizovala znači da treba da izgradimo puteve, pruge, brze saobraćajnice i da uložimo u svako mesto u Srbiji, da bi ljudi mogli pristojno i dostojno da žive od svog rada - rekao je Vesić. On je istakao da tamo gde se izgradi put, tu dolaze i nove investicije.

- Samo obilaznica oko Gornjeg Milanovca, osim što će grad rasteretiti od kamionskog saobraćaja, što je važno za komfor života ljudi, obezbediće da se formira nova industrijska zona, što znači nove investicije, mada ste vi grad koji ima snažnu privredu i gde je inače nazaposlenost negde oko tri odsto, što znači da ste na evropskom proseku pa čak i boljem od mnogih evropskih zemalja - poručio je ministar Vesić.

Javi se, kume!

Opština Gornji Milanovac raspisala je konkurs za najmaštovitije ime kojim će nazvati zatvoreni bazen. Odabrna imena biće predložena građanima na glasanje, kako je planirano od 26. aprila do 6. maja, a rezultati će biti objavljeni 14. maja. 

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set