• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.04.2024

18:40

Neutešna majka ubijenog Dače: "Noću pričam sa tvojom slikom i molim se da mi dođeš u san"

Fejsbuk

Vesti

Neutešna majka ubijenog Dače: "Noću pričam sa tvojom slikom i molim se da mi dođeš u san"

Podeli vest

"Od te noći kad sam izgubila tebe, za mene je svaki dan bezvredan i nebitan..."

Ovim rečima opisala je svoju patnju u objavi na društvenim mrežama Danijela Vujić, majka ubijenog Dalibora Todorovića, koji je mučki ubijen 4. maja prošle godine u masakru kod Mladenovca.

Na današnji dan održan je pomen njenom stradalom sinu, uz zajedničke fotografije u zagrljaju sa njim, podelila je svoju tugu i neopisivu bol koju proživljava otkad je ostala bez svog Dače.

Proklinje svako proleće

- Sine moj jedini, nikada neprežaljeni. Pišem ti ovo pismo u nadi da ću ti ga ja doneti i sa tobom zajedno pročitati. Nekada sam volela mesec maj, to proleće gde sve cveta i priroda se budi, ali od 4. maja 2023. godine ne volim i proklinjem svako sledeće proleće koje mi te uze i vratiti više neće. I svaki naredni neće postojati, jer je uzeo moje zlato. Sine moj, evo već godina će kako nisi sa nama, u kući našoj ništa se promenilo nije, samo tišina i tuga koja se kućom vije i slike sa kojima razgovaram često - napisala je neutešna majka.

Foto: Informer

Mural posvećen Daliboru Todoroviću

I njene sledeće reči, upućene sinu, prepune su bola i suza:

- Soba ti je ostala ista, sve onako kako si ostavio to veče, samo uđem da obrišem prašinu i osećam suzu koja mi niz obraz teče, dok se u njoj tvoj miris širi, i ja uđem na kratko da ti poželim dobro jutro i laku noć i to radim svako veče, kako bi se tvoj miris u sobi mogao sačuvati tako, zato ti sine u sobi ostajem vrlo kratko. Još se u ormaru oseća tvoj miris, kao da si među stvarima, jedini sine moj.

Pretužna Danijela zatim pominje i emocije Dačinog oca i sestre:

- Sine moj, tata ti nikada od te noći u sobu ušao nije, od tuge ne može ući, ne može da zamisli kad ti otvori vrata da iz te sobe nikada neće čuti 'tata'... A sestra ti tuguje, svoju tugu piše, tebi sve pesme posvećuje i često te sanja, sa tobom priča u snu i sutradan zove da san prepriča nama. Za tobom svi patimo i svima nam teško pada, jer onaj tvoj smeh i glas nećemo čuti nikada... Ja ti ne idem nigde i stalno sam kući, ili sam kod tebe na grobu, i stalno kažem kako moje srce od tuge te noći nije moglo zbog tebe pući. A noću sa tvojom slikom pričam i molim te da mi dođeš u san, jer od te noći kad sam izgubila tebe, za mene je svaki dan bezvredan i nebitan.

Održani pomeni za sve žrtve

Podsetimo, jutros je najpre održan pomen u Malom Orašju, na mestu gde su pobijena šestorica mladića - Petar Mitrović (30), Nemanja Stevanović (21), Lazar Milovanović (20), Marko Mitrović (18), Aleksandar Milovanović (17) i Nikola Milić (15), i gde se sada nalazi spomenik u njihovu čast.

Samo sat vremena kasnije, parastos za žrtve iz Dubone služio se u crkvi Svetog Simeona Stolpnika, a potom i na seoskim grobljima. I na ovom mestu okupio se veliki broj meštana, uz porodice i bliske prijatelje stradalih, Dalibora Todorovića (25), Milana (21) i Kristine Panić (19).

Njihov ubica Uroš Blažić (21) nalazi se u pritvoru i uskoro bi trebalo da mu počne suđenje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija