• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/blic

17.04.2024

08:27

Omerta porodice osumnjičenog ubice! Ćutanje Dragijevića otežava istragu ubistva male Danke

Informer/G.Z./video printscreen

Vesti

Omerta porodice osumnjičenog ubice! Ćutanje Dragijevića otežava istragu ubistva male Danke

Podeli vest

Odbijanje Dejana Dragijevića osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić (2), da kaže gde je njeno telo, ali i ćutanje njegove porodice, odnosno oca Radoslava, koji je osumnjičen da mu je pomogao da sakrije telo, i majke Svetlane otežavaju istragu tužilaštva.

Svetlana Dragijević, majka osumnjičenog Dejana, juče je iskoristila svoje zakonsko pravo da kao privilegovani svedok ne odgovara na pitanja u tužilaštvu koje vodi istragu jezivog zločina koji se odigrao 26. marta u Banjskom polju kod Bora. 

Foto: Informer/tanjug

Osumnjičeni ćute o lokaicji na kojem je telo male Danke

 

Kobnog dana dvojica radnika JKP "Vodovod" službenim automobilom udarili su devojčicu, a onda je jedan od njih Dejan Dragijević po sopstvenom priznanju ubio.

Kako je za Blic izjavio advokat  Radomir Munižaba ovako ponašanje osumnjičenih Dejana i Radoslava, ali i majka odnosno supruge Svetlane otežavaju istragu.

- Zakon o krivičnom postupku propisuje institut privilegovanog svedoka, što u konkretnom slučaju znači da član uže porodice osumnjičenog ima pravo da ne svedoči u postupku. Njemu se ne mogu postavljati pitanja i ne mora ništa da iznosi ukoliko se odluči da ne svedoči. Njihove odluke bi mogle da otežaju istragu tužilaštva protiv osumnjičenih - objasnio je advokat Munižaba. 

Podsetimo Dejan Dragijević i njegov kolega Srđan Janković su 26. marta "fijat pandom" udarili malu Danku, a onda je Dejan ubio. Nakon zločina oni su telo bacili na Starobanjsku deponiju, ali je Dejan priznao da je dva dana kasnije zajedno sa ocem Radoslavom i bratom Daliborom telo prebacio na drugu lokaciju, ali je odbio da kaže na koju.

Nakon hapšenja Radoslav se sve vreme branio ćutanjem i u policiji i u tužilaštvu, a Dejanov brat Dalibor je priznao šta je uradio ali je i naveo 20 lokacija na kojima bi moglo da bude telo male Danke.

Dan nakon priznanja Dalibor je preminuo od srčanog udara u policijskoj stanici u Boru i nikada se neće saznati da li bi on na kraju otkrio gde se nalazi telo ubijene devojčice. 

Foto: Vesna Jović

Dalibor Dragijević priznao da je pomogao bratu Dejanu da skloni Dankino telo, ali rpeminuo pre saslušanja u tužilaštvu

 

Porodica male Danke majka Ivana i otac Miloš kako su izjaivli juče za medije ne prihvataju izraze saučešća okoline iako nose crninu od dana kada je policija saopštila da su se obistinile najstrašnije sumnje i da su njihovu ćerku ubila dvojica radnika borskog "Vodovoda".

- Mi ne prihvatamo kada nam izjavljuju saučešće, zamolimo ih da to ne rade, jer i dalje nismo videli ćerku.  I dalje postoji taj jedan tračak nade da će nam se živa vratiti.  One sveće što smo palili , nismo palili zbog onog najgoreg, nego da joj osvetlimo put da se vrati - rekla je dankina majka Ivana.

Foto: Foto: Facebook

Roditelji male DAnke Miloš i Ivana još uvek se nadaju da je njihova ćerka živa

 

Inače policija je tokom dosadašnje istrage izdvojila 500 tragova iz automobila kojim je udarena devojčica i kojim je njeno telo dovezeno do deponije i bačeno, ali kako nam je rečeno u cilju dalje istrage za sada neće biti obelodanjeno šta je sve pronađeno u automobilu.   


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija