• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

23.04.2024

08:02

Nastavljaju se saslušanja u istrazi Dankinog ubistva! Izjave dalo 14 svedoka, kolege opisale kako su se Dejan i Srđan ponašali

Informer/tanjug

Vesti

Nastavljaju se saslušanja u istrazi Dankinog ubistva! Izjave dalo 14 svedoka, kolege opisale kako su se Dejan i Srđan ponašali

Podeli vest

U istrazi ubistva Danke Ilić (2) iz Bora, za koje su osumnjičeni radnici JKP "Vodovod", iz ovog grada, Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50), do sada je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru saslušano 14 svedoka, a ispitivanje ostalih se nastavlja u narednim danima.

- Još nekoliko svedoka biće ispitano u tužilaštvu 24. aprila. Osumnjičeni nisu ispitivani naknadno u tužilaštvu, ali i to se očekuje nakon saslušanja svih svedoka, psihijatrijskog veštačenja osumnjičenih, kao i drugih veštačenja DNK tragova, telefona, baznih stanica... - kaže izvor iz istrage i ističe da su do sada ispitani oni koji su kobnog dana, 26. marta kad je Danka nestala i kada je, kako se sumnja, ubijena, videli osumnjičene ili komunicirali sa njima.

Foto: informer.rs

Dejan Dragijević i Srđan Janković prisustvuju saslušanju svedoka

 

- U ovoj fazi istrage ispitana je prvo Svetlana, majka Dejana Dragijevića, a supruga Radoslava Dragijevića koji je osumnjičen da je pomogao sinu posle zločina, i ona je, kao privilegovani svedok, odbila da odgovara na pitanja tužilaštva. Posle nje, saslušani su i roditelji Danke Ilić, Ivana i Miloš Ilić, dok su osumnjičeni za njeno ubistvo sedeli iza njih, a zatim i njihove kolege iz "Vodovoda" i komšije iz sela Zlot i Luka - objašnjava naš izvor.

Inače, kolege osumnjičenih detaljno su opisale kako su se Dragijević i Janković ponašali kad su se nakon ubistva devojčice pojavili u firmi da ostave službeni automobil kojim su, kako se sumnja, udarili Danku i njime odneli njeno telo.

Foto: Printscreen

Sigurnosna kamera sa kuće u Banjskom Polju snimila službenu "fijat pandu" kojom su osumnjičeni udarili malu Danku

 

- S obzirom da su osumnjičeni sve vreme bili u sudnici dok su saslušavani svedoci, atmosfera je bila neprijatna i oni su izbegavali da ih uopšte pogledaju. Kolege su rekle da su se oni vratili da ostave automobil, ali da ništa čudno tada nisu primetili kod njih i da su se ponašali kao i obično, a kasnije nastavili normalno da dolaze na posao kao što su to radili i inače. Oni su objasnili i da su Dragijević i Janković, kobnog dana bili na terenu i da su kad su se vratili u preduzeće predali automobil i otišli kući - kaže naš izvor iz istrage i dodaje da su pojedini svedoci ispričali i da je Dejan Dragijević sa ostalim kolegama išao u organoizovanu potragu za Dankom Ilić, za koju se tada mislilio da je nestala.

Traga se za telom

Danka Ilić je, da podsetimo, kobnog 26. marta sa majkom i starijim bratom bila na porodičnom imanju u Banjskom polju kod Bora, kada je u trenutku dok je majka otišla do svog auta išetala sa imanja na ulicu.

Prema navodima osumnjičenih i iskazu koji su dali u borskoj policiji, kao i informacija policije dobijenih putem njihove GPS lokacije, oni su devojčicu udarili službenim vozilom "fiat panda", a zatim je ubacili u zadnji deo kola i odvezli na deponiju gde su bacili telo.

Foto: printscreen / tanjug

Dejan sa ocem i bratom sarkio telo ubijene Danke

 

Dva dana kasnije Dejan Dragijević sa bratom Daliborom i ocem Radoslavom, po sopstevnom priznanju premesti, ali odbija da kaže gde. Srđan i Dejan su uhapšeni 4. aprila, dok su Dragijevićev brat i otac uhapšeni dva dana kasnije, a danas je dvadeseti dana potrage za telom. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija