• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

12.09.2023

19:35

Smrt bogate naslednice šokirala je svet! Sahrana obavljena pod velom tajni, otac skrivao strašnu istinu

Shuterstock

Showbiz

Smrt bogate naslednice šokirala je svet! Sahrana obavljena pod velom tajni, otac skrivao strašnu istinu

Podeli vest

Davne 2005. godine kao bomba odjeknula je vest da je najmlađa naslednica imperije Samsung Li Jun-hjang poginula u saobraćajnoj nesreći. Činilo se da je svet ostao potpuno zatečen.

Ipak, pravi šok usledio je nedugo zatim, kad je sahrana obavljena brzo i u strogoj tajnosti, a potom je ceo događaj gurnut pod tepih.

Sve je izgledalo jako sumnjivo, a njen otac, mogul Li Kun-hi, koji je pored Li imao još troje dece, nije želeo da se oglašava. Li Jun-hjang je u trenutku smrti imala samo 26 godina i bila je potencijalna naslednica čak 191 miliona dolara.

U očima južnokorejske javnosti ona je bila najmlađa žena koja bi postala tajkun, a hobi joj je bio lični blog na kom je redovno objavljivala fotografije i tekstove o svom raskošnom, gotovo kraljevskom stilu života. Diplomirala je na najprestižnijem univerzitetu u Seulu, a potom je otišla u SAD da studira umetnički menadžment na Štajnhard univerzitetu za kulturu, obrazovanje i ljudski razvoj u Njujorku.

Činilo se kao da živi život iz snova, a onda su južnokorejski mediji 19. novembra 2005. objavili šokantnu vest: "Samsungova princeza imala je tešku saobraćajnu nesreću u SAD, umrla je na putu do bolnice". U to vreme i njen otac je bio u Americi, gde se oporavljao od određene intervencije. Saznalo se da je Li imala jednostavnu sahranu, a porodica ju je sahranila po budističkim obredima.

U to vreme davali su više nasumičnih, čudnih izjava, koje su mnogima "zaparale uši", sve dok novinari nisu odlučili da kopaju i saznaju pravu istinu. Tri novinara zaputila su se u Njujork, gde se navodna nesreća dogodila, da bi se odjednom pojavili nejasni detalji jer lokacija nesreće nije bila jasna, svedoci su davali kontradiktorne izjave, a nije bilo njenog medicinskog kartona.

 

 

Po dolasku u Njujork najpre se saznalo da nije bilo nikakvih zapisa o nesreći. Malo nakon toga novinari su došli do šokantnog otkrića – u pitanju je bilo samoubistvo. Li Jun-hjang je sebi oduzela život tako što se obesila u svom stanu na Menhetnu, pišu strani mediji. Njen dečko Subin Šin otkrio je to u 3 sata ujutru sledećeg dana, 19. novembra i odmah obavestio njenog oca. Nikad nije otkriveno zašto se Subin Šin pojavio u tako kasno vreme.

Inače, te iste, 2005. godine, Samsung je bio upleten u niz skandala. U septembru je Li Kun-hi odleteo u SAD pod izgovorom da ide da leči rak pluća, a zapravo je izbegavao sudske pozive. Bio je optužen za davanje mita južnokorejskim predsedničkim kandidatima. U oktobru 2005. dvojica rukovodilaca Samsunga osuđena su na uslovne kazne zbog manipulisanja berzom. Početkom novembra 2005. Samsung je optužen za manipulisanje cenom čipova fleš memorije u SAD i morao je da plati kaznu od 300 miliona dolara.

Mnoge je zgrozilo to što se usred svih tih događaja Li Kun-hi brinuo da će istina o smrti najmlađe ćerke negativno uticati na kompaniju. Namerno je prikrio samoubistvo i predstavio ga kao saobraćajnu nesreću.

Tokom svog života Li Jun-hjang bila je jedna od pet najbogatijih žena u Južnoj Koreji. Uvek je pored sebe imala najmanje dva telohranitelja, vozača neprestano dostupnog, i to u najluksuznijem automobilu. I nakon preseljenja u SAD živela je u prelepom stanu na Menhetnu. Svi su bili uvereni da će ona preuzeti ne samo funkciju direktorke kulture Samsunga već i vrednu kolekciju umetničkih dela. Međutim, njen život nije bio med i mleko, kao što su mnogi mislili. Malo ljudi je znalo da se iza blistavog izgleda "Samsungove princeze" krio život pun tuge i usamljenosti.

Pre nego što je otišla u SAD bila je nesrećno zaljubljena u čoveka koji njenoj porodici nije bio po volji, te su morali da raskinu. Otišla je u Ameriku, ali nažalost tamo se nije snašla. Nije imala prijatelje, a čuvar stambene zgrade u kojoj je živela svedočio je da je bogata naslednica često boravila u svojoj sobi, a nekad nije izlazila i po nedelju dana. Bila je u teškoj depresiji i patila u tišini, sve dok nije odlučila da oduzme sebi život sa samo 26 godina.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Magazin

Džet set

Srbija