• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.04.2024

12:54

Milićević u Kumanovu: Deco, čuvajte našu ćirilicu!

informer.rs

Politika

Milićević u Kumanovu: Deco, čuvajte našu ćirilicu!

Podeli vest

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorće Milićević posetio je srpsku zajednicu u Кumanovu.

U pratnji ambasadora Republike Srbije u Skoplju Nevene Jovanović i predsednika Demokratske partije Srba Makedonije Ivana Stoilkovića, ministar je obišao Osnovnu školu u selu Tabanovce gde je donirao knjige mališanima koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku.

- Mi smo ispunili obećanje i doneli vam knjige i bukvare, a vas deco molim samo da čuvate našu ćirilicu i naš srpski jezik - rekao je ministar Milićević đacima u OŠ „Braća Ribar“.

 

Mališani su zahvalili ministru i priredili malu predstavu gde su pokazali svoje talente. Predsednik DPSM Ivan Stoiljković posebno je zahvalio ministru Milićeviću na nesebičnoj pomoći koji on lično, ali i cela Vlada Srbije pružaju našim sunarodnicima u Severnoj Makedoniji.

Ministar je posetio i spomen obeležje na brdu Zebrnjak gde je položio cveće u slavu i čast poginulim srpskim vojnicima tokom Кumanovske bitke u Prvom balkanskom ratu. Sa predstavnicima DPSM razgovarao je o obnovi ovog važnog istorijskog spomen kompleksa.

Posetu Кumanovu ministar je završio emotivnim susretom sa članovima КUD „Srpski vez“. Ministar im se zahvalio na tome što čuvaju srpski identitet i tradiciju u Severnoj Makedoniji i pozvao ih da učestvuju u konkursu koje je raspisao Кabinet ministra, a kako bi dobili sredstva za opremanje КUD.

- Da uvek budete ponosni na naše nošnje i na našu trobojku, koja nas podseća na hrabrost predaka, ali nas podstiče i da razmišljamo o budućnosti naših potomaka. Jedinstveni oko naše trobojke gde god živeli - rekao je ministar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija