• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.04.2024

14:07

Srbija je jaka i stabilna - Vratilo se 21 hiljada sunarodnika iz dijaspore

informer.rs

Društvo

Srbija je jaka i stabilna - Vratilo se 21 hiljada sunarodnika iz dijaspore

Podeli vest

Protekle godine iz dijaspore u Srbiju se vratilo 21 hiljada naših sunarodnika što je dovoljan pokazatelj da je Srbija danas jaka i stabilna!

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen sa koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević posetio je danas Osečinu gde je predsednika opštine Nikolu Tomića i njegove saradnike danas upoznao sa planom aktivnosti koje se tiču saradnje naše dijaspore sa Vladom Republike Srbije i lokalnim samoupravama u Srbiji.

 

Predsednik opštine Nikola Tomić istakao je da Osečina spremna da učestvuje u svim projektima koji se tiču dijaspore, kao i da je posebno zainteresovana da i ove godine organizuje tematski letnji kamp za decu iz našeg rasejanja s obzirom na impresivne rezultate sa prošlogodišnjeg kampa.

Ministar Milićević je sa zadovoljstvom podržao ideju da se i ove godine organizuje kamp u Osečini, ali je pozvao i sve druge gradove i opštine iz cele Srbije da se prijave na konkurs ministarstva za organizaciju ovih kampova.

Ministar je podsetio da se protekle godine iz dijaspore u Srbiju vratilo 21 hiljada naših sunarodnika što je dovoljan pokazatelj da je Srbija danas jaka i stabilna. On je istakao je je želja državnog rukovodstva da se što više naših ljudi trajno vrati u maticu. Upravo u tom cilju osmišljen je i projekat letnjih kampova koji je usmeren ka trećoj i četvrtoj generaciji naših iseljenika, kako bismo privukli mlade da požele da se jednog dana trajno vrate u svoju maticu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kecmanovići danas dva puta u sudu! Roditelji dečaka ubice prvo na suđenju po krivici, a onda i po parničnoj tužbi
Hronika

Kecmanovići danas dva puta u sudu! Roditelji dečaka ubice prvo na suđenju po krivici, a onda i po parničnoj tužbi

Danas se u Višem sudu u Beogradu nastavlja suđenje u krivičnom postupku protiv bračnog para Kecmanović, Vladimira i Miljane, čiji je sin Kosta 3. maja prošle godine ubio devet učenka i radnika obezbeđenja OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, a odmah potom biće održano i pripremno ročište u parničnom postupku koji je pokrenuo dečak koji je ranjen u masakru.

21.05.2024

08:25

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasja
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasja

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija