• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.04.2024

17:46

Pokazuju koliko su zatrovani mržnjom protiv Vučića! Vesić: Još jedan prizeman napad lista Nova na predsednika!

Pedja Milosavljević

Politika

Pokazuju koliko su zatrovani mržnjom protiv Vučića! Vesić: Još jedan prizeman napad lista Nova na predsednika!

Podeli vest

Povodom skandalozne naslovne strane tajkunskog tabloida Nova oglasio se i ministar Goran Vesić.

Objavu ministra Gorana Vesića prenosimo u celosti:

- Još jedan prizeman napad lista Nova na predsednika Aleksandra Vučića.

Dugo sam deo političkog života Srbije. Svoj politički put započeo sam učeći od Zorana Đinđića. Bio sam njegov šef kabineta. Borili smo se zajedno protiv režima Miloševića.

U toj borbi koristili smo sva dostupna politička sredstva u granicama naših mogućnosti koje nisu bile velike. Ali nikada nismo koristili sredstva zbog kojih bi nas se stideli naši prijatelji i nove generacije mladih ljudi zbog kojih smo ušli u tu borbu. Nismo lagali, falsifikovali, izvrtali istinu, a to nisu radili ni malobrojni mediji naklonjeni tadašnjoj opoziciji. Sučeljavali smo političke stavove i ideje i na kraju pobedili jer smo bili agilniji, veštiji i jer smo više verovali u ideje koje zastupamo.

Današnja naslovna strana lista Nova je sve suprotno od onoga što bi tadašnji mediji i opozicija radili. Ona pokazuje koliko je rad pojedinih medija i njihovih urednika zatrovan mržnjom protiv Vučića. Kada mrzite, niste racionalni. Kada mrzite, ne možete da budete objektivni. Kada mrzite, ne možete da se bavite novinarskim pozivom jer taj poziv zahteva i obavezuje na objektivan stav i baratanje činjenicama, sve suprotno od onoga što je danas uradila Nova svojom naslovnom stranom obojenom mržnjom.

Od čitave posete predsednika Vučića Francuskoj, gde je imao prijem na najvišem državnom nivou, i gde je razgovarao o strateški važnim stvarima za našu zemlju sa novim liderom čitave EU, Emanuelom Makronom, urednici lista Nova odlučuju da objave očiglednu laž da francuska država i njen predsednik ucenjuju predsednika Srbije transkriptima razgovora sa aplikacije "skaj". I sve to se događa samo nekoliko dana nakon što su podgoričke Vijesti, koje su takođe u vlasništvu Šolakove Junajted Grupe, objavile ekskluzivno prepisku između članova kavačkog kriminalnog klana koji otvoreno pišu o tome da je Aleksandar Vučić njihov najveći neprijatelj i da je njihova misija da "obale" Vučića. U atmosferi u kojoj mafijaški klanovi najavljuju ubistvo Vučića, imamo medije kao što je list Nova koji umesto da se ponašaju odgovorno, pokušavaju da kriminalizuju Vučića plasiranjem najprizemnijih laži čineći tako uslugu onima koji planiraju njegovo ubistvo.

Mogu da razumem da mediji kritikuju dogovore oko nabavke Rafala, dogovore oko izgradnje metroa, dogovore oko upotrebe nuklearne energije između dve države, ali "dragi" urednici lista Nova, stvarno ne mogu da razumem da ste spremni da koristite najočiglednije laži da poseti predsednika Vučića dodelite takav kontekst koji je pre svega uvredljiv za vaše čitaoce (a prema mojim saznanjima, i za neke vaše novinare), a onda i za naše francuske domaćine i čitava naša dva naroda. Mi iz Srpske napredne stranke navikli smo na vaše laži i napade, ali ne mogu da razumem da ste zbog vaše patološke potrebe da po svaku cenu nanesete štetu čoveku koga toliko mrzite - predsedniku Vučiću, spremni da pravite razdor između dve zemlje i dva prijateljska naroda.

Zar ne razumete da će nam obnavljanje tradicionalnog prijateljstva sa francuskom državom i narodom pomoći da brže postanemo članica Evropske unije i reformišemo srpsko društvo na način kako je to nekada želeo Đinđić? Ovime pokazujete da je vaša mržnja prema Vučiću snažnija od vaše ljubavi prema Srbiji ali i koliko olako shvatate časni novinarski poziv kojim ste izabrali da se bavite a čije kodekse najčešće grubo kršite. Dokle god bude bilo tako, nećete moći da krenete napred. Ostaćete zarobljeni i izolovani u svom mikrosvetu mržnje, a Srbija će, na moju veliku radost, nastaviti da radi i postiže uspehe stvarajući bolju budućnost za svu našu decu.

Idemo napred u nove pobede! - napisao je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija