• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.03.2024

09:23

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: 13 sekundi!

Zoran Sinko

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: 13 sekundi!

Podeli vest

Upravo sam, dan pre pisanja ovih redova, saznao da definitivno moram na operaciju na otvorenom srcu. Proširila mi se srčana aorta, samo što nije pukla, a kada pukne - ostaje još 13 sekundi života!

I ne znam da li da se hvalim ili žalim, ali doktori kažu da mi je to od 'načina života' - previše radim, nerviram se, isuviše lično doživljavam stvari. I još kažu, gospoda doktori jelte, da moram pod hitno da promenim sve, da povučem ručnu, da manje radim, da više spavam, da se zdravo hranim, da izbegavam stres... Jednom rečju - vreme mi je za prevremenu penziju!?!

E sad, ako preživim tu tešku operaciju, koja je - nema više nikakve dileme - neizbežna, ako onako presečen i zašiven - uzduž, pa napola - od pupka do ispod grla; ako takav zakrpljen budem u stanju da mislim, da pričam i pišem, pa nema te sile, nema tog doktora koji će mi zabraniti da i dalje radim i da se borim!

Jer šta je život bez borbe, bez ideje i ideala?! Šta smo mi ljudi bez principa za koje živimo i za koje smo spremni i da umremo?!

Možda je ovo - da se razumemo - ako na red za operaciju stignem naredne nedelje moj poslednji tekst. Može biti, moglo bi se desiti, da je ovo moje poslednje pisanije koje ćete pročitati na ovom mestu, u rubrici 'Dosta zločina', u serijalu koji, iz nedelje u nedelju, traje još od 2003. godine, evo pune dve decenije. Ali sve i ako bude tako, nije mi žao. Sve i da ostanem na tom tamo nekom operacionom stolu, sve i da mi ova moja aorta sutra pukne, sve i da je ovo kraj - pa, nije mi žao.

Vredelo je.

Vredelo je boriti se za bolju, lepšu, bogatiju, napredniju Srbiju. Neka sam malo, neka sam i najmanje pomogao, doprineo da ova naša srpska država danas bude prava država, znatno ozbiljnija nego što je to ikada u modernoj istoriji bila, ja sam srećan i zadovoljan.

I znate šta, ne mislim da stanem, neću ni mrtav da odustanem! I mrtav, iz groba, boriću se protiv žutog, antisrpskog, najgoreg ustaškog ološa! Tamo gde ja budem stao nastaviće moja ćerka Marija i moji sinovi - Vukašin, Mihailo, Jole, Živojin i Stepa. Oni će, znam to sigurno, moja će deca i njihovi će sinovi i kćeri znati i umeti bolje od mene, njihova će generacija znati, umeti i smeti bolje i više od nas. Jer što je rekao besmrtni vojvoda Mišić: Ko sme, taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred!

P. S. Informer su ubedljivo najtiražnije i najčitanije dnevne novine u Srbiji, Informer TV je posle samo deset meseci od pokretanja ubedljivo najgledanija kablovska televizija u Srbiji - često, gotovo svakodnevno, gledanija je i od većine kanala sa nacionalnom frekvencijom; naš portal informer. rs jedan je od najposećenijih internet portala u državi.

Sve i da je samo to, pa dosta je, dosta za jedan život.

Život je borba. Idemo dalje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija