• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.04.2024

18:47

Četiri medalje za Srbiju: Učenice osnovne i srednje škole nam osvetlale obraz na Evropskoj matematičkoj olimpijadi u Gruziji

Društvo matematičara Srbije

Društvo

Četiri medalje za Srbiju: Učenice osnovne i srednje škole nam osvetlale obraz na Evropskoj matematičkoj olimpijadi u Gruziji

Podeli vest

Na 13. Evropskoj matematičkoj olimpijadi za devojke u Gruziji sve četiri učenice koje su predstavljale Srbiju osvojile su po medalju, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.

Na olimpijadi je učestvovalo 212 takmičarki iz 54 zemlje, a srebrnu medalju je osvojila učenica osmog razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Beograda Nina Šušić.

Bronzane medalje su osvojile učenice trećeg razreda niške gimnazije "Svetozar Marković" Ana Ilić i Neda Živanović, kao i Anja Tešević iz prvog razreda Matematičke gimnazije u Beogradu.

Foto: Pixabay

 

Ekipa Srbije odabrana je na osnovu niza takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije i Ministarstva prosvete, a vodili su je Miloš Stojaković sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu i Danica Zečević sa beogradskog Matematičkog fakulteta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija