• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Milena Krstajić

Autor: Informer

24.12.2022

12:00

OVO JE IDEALAN NOVOGODIŠNJI POKLON ZA VAŠE DETE! Knjiga koja će probuditi kreativnost i maštu!

Informer

Live TV

OVO JE IDEALAN NOVOGODIŠNJI POKLON ZA VAŠE DETE! Knjiga koja će probuditi kreativnost i maštu!

Podeli vest

Psiholozi kažu da je za kreativan razvoj deteta veoma važno da se od malih nogu upoznaju sa knjigama

Pred novogodišnje praznike skoro svaki roditelj je u euforičnoj potrazi za poklonima za svoje mališane. Igračke, slikovnice, bojanke, slatkiši, odeća, sigurno se već nalaze na spisku, ali zašto ne biste na papir dodali i po neku knjigu?

- Mislim da knjiga treba da bude deo bilo kog poklona za decu. Ukoliko mališani odrastaju uz knjige steći će naviku čitanja. Na taj način će obogatiti svoj rečnik, a biće i uspešniji ljudi. Naučite decu da čitaju knjige. Čitajte zajedno sa njima. Veoma je važno da za decu odaberemo štivo koje odgovara njihovom uzrastu. Zato se mi iz izdavačke kuće “Laguna” trudimo da imamo kategorizaciju koja će pomoći roditeljima da izaberu knjige – kaže Tanja Vučković.

Zato vam predlažemo nekoliko naslova koji će biti pravo iznenađenje ispod jelke.

Foto: Shutterstock

 

- Za početak, tu je tematski idealna knjiga za ove praznike - “Stiže Nova godina”. Mališane očekuju mnogi zanimljivi zadaci i različiti materijali od kartona koji se lako istiskaju i koji će deci poslužiti za igru, ali i za praznično ukrašavanje prostora. Knjiga sadrži i 100 pufnastih nalepnica koje će vaše dete moći da lepi gde god poželi – objašnjava naša sagovornica.

Svaki mali avanturista sigurno bi poželeo da uradi intervju sa omiljenom životinjom. Zato knjiga sa takvom tematikom može da bude idealan novogodišnji poklon za vašeg mališana.

- Knjiga koja se meni posebno dopala, jer je drugačija jeste “Intervjui sa životinjama”. U ovoj knjizi najmlađe čitaoce očekuje ekskluzivna izjava Kengurice direktno sa atletske staze nakon obaranja rekorda u skoku udalj, zatim specijalni intervju sa čuvenim piscem Šišmišem u njegovoj pećini povodom objavljivanja trilera, kao i mnogi drugi zanimljivi razgovori sa divljim životinjama – kaže Tanja Vučković.

Ukoliko vaše dete već zna da čita, onda je knjiga “Tajne dedinog kofera” pun pogodak, jer je reč o zabavnoj i poučnoj priči o tome kako je sticanje prijatelja jedna od najvažnijih avantura u životu.

- Knjiga Bojana Ljubenovića donosi avanture osnovca Ognjena. Kada sazna da leto neće provesti sa roditeljima na moru, već u očevom rodnom selu Jabukovu, potpuno je uveren da će to biti najgori raspust u njegovom životu. Međutim, neočekivano, spas stiže od naizgled običnih sitnica iz dedinog starog kofera, koji krije mnoge neverovatne tajne... - kaže naša sagovornica.

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Doneta odluka o obrazovanju radne grupe za unapređenje izbornog procesa!
Politika

Doneta odluka o obrazovanju radne grupe za unapređenje izbornog procesa!

Na današnjoj sednici Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo doneta je odluka o obrazovanju radne grupe za unapređenje izbornog procesa, koja je rezultat konsultacija koje je vodila predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić sa poslaničkim grupama vlasti i parlamentarne opozicije, izjavila je danas za Tanjug predsednica tog odbora Jelena Žarić Kovačević.

29.04.2024

13:15

Još dvojica srpskih mladića pretučena na KiM! Oglasila se Srpska lista: Kurti nastavlja progon svih onih koji su protiv njegove strahovlade!
Politika

Još dvojica srpskih mladića pretučena na KiM! Oglasila se Srpska lista: Kurti nastavlja progon svih onih koji su protiv njegove strahovlade!

Srpska lista saopštila je danas da sa preko 500 etnički motivisanih napada na Srbe i ostale nealbance na Kosovu i Metohiji režim premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija nastavlja progon Srba, Bošnjaka, Goranaca, Roma i svih onih koji se protive njegovoj strahovladi i žele u miru da žive na ovim prostorima.

29.04.2024

13:03

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija