• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

28.04.2024

09:07

Nož u leđa Nadalu! Surove Francuze baš briga što je "kralj Pariza"

reuters

Tenis

Nož u leđa Nadalu! Surove Francuze baš briga što je "kralj Pariza"

Podeli vest

Rafale Nadala može da zaboravi na povlašćen status na Rolan Garos, poručila je Ameri Morezmo, direktorka Otvorenog prvenstva Francuske, drugog grend slema u sezoni, pa bi na startu takmičenja mogao da igra čak sa Novakom Đokovićem.

Španac je trenutno 512. na ATP listi, pošto je propustio skoro celu prošlu sezonu zbog povrede, mada mu ni tokom 2024. povratak na teren ne ide kako je planirao. Obnovio je povredu u Brizbejnu, nije igrao na Indijan Velsu i u Majamiju, na mastersu u Monte Karlu je ispao na startu takmičenja, ali mu sjajno ide u Madridu, stigao je do trećeg kola.

Rafa na turnirima igra sa taštićenim rangom s obzirom  na to da ga je od terena odvojila teška povreda. Ači, ni to, kao ni činjenica da je osvojio 14 trofeja u Parizu i da je "kralj šljake", neće mu pomoći da ima protekcije na Rolan Garosu.

- Držimo mu palčeve kao i svi, pratimo njegove mečeve.  U kontaktu smo sa njegovim timom - zaključila je Ameli Morezmo - rekao je Morezmi.

Sve zanima da Rafa na žrebu koji je zakazan za 26. maj biti među nosiocima, s obzirom  na to da je 512. na ATP listi. Spekulisao se da bi čelnici Rolan Garosa na osnovu dosadašnjih rezultata u Parizu, mogli Rafu da stave za nosioca.

 

 

Foto: reuters

Rafael Nadal neće imati povlašćen status na Rolan Garosu

 


- Znam da je povlašćenih tretmana bilo na Vimbldonu, s prednostima i manama, ali to kod nas nije u planu - jasna je bila Morezmo.

Zaštićen rang ima za cilj da olakša teniserima i teniserkama povratak na teren posle povrede, bolesti ili porodiljskog odsustva, a ne takmiče se najmanje šest meseci. Teniseri mogu da se takmiče u glavom žrebu bez kvalifikacija, ali ne mogu da budu nosioci. Podsećamo, Vimbldon je godinama imao drugačiji sistem biranja nosilaca od ostalih grend slem turnira. Godinama su rezultati na Vimbldonu i na travi u poslednje dve sezone određivali raspored nosilaca. To znači da bi Rafael Nadal i Novak Đokovič mogli da igraju na startu Rolan Garosa. Međutim, francuski mediji navode kako do žreba ima još mesec dana, te da će do tada još mnogo vode proteći Senom, pa insinuiraju da bi moglo da bude promena u korist Rafe. Videćemo!

 

Foto: AP/Photo

Rafael Nadal će biti ljut

 

Nadal kaže da trenutno nije u formi koja je potrebna za takmičenje u Parizu.

- Ako stignem u Pariz ovako kako se osećam danas, neću igrati. Igraću Rolan Garos ako se osećam konkurentno. Ako mogu da igram, igraću. Ako ne mogu da igram, neću. To neće biti smak sveta ili kraj moje karijere. Još uvek imam cilj posle Rolan Garosa, kao na Olimpijskim igrama - rekao je Nadal.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)
Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)

Jučerašnji dan u Narodnoj skupštini doneo je neke veleobrte na srpskoj političkoj sceni. Deo opozicije koji tobož bojkotuje izbore 2. juna, na čelu sa Draganom Đilasom i Milošem Jovanovićem, razotkriven je od strane Zorana Lutovca i Aleksandra Jovanovića Ćute, koji su im se javno zahvalili na tome što izlaze na izbore sa njima!

11.05.2024

18:59

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija