• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

27.04.2024

18:31

Igra se na šljaci, a on je kralj! Nadal savladao 11. tenisera sveta!

AP/Photo

Tenis

Igra se na šljaci, a on je kralj! Nadal savladao 11. tenisera sveta!

Podeli vest

Forma je prolazna, ali klasa je večna, a to je još jednom potvrdio Rafael Nadal pobedom nad Aleksom De Minorom 2:0 (7:6, 6:3) u Madridu.

Povratak u velikom stilu popularnog Rafe protiv 11. tenisera sveta. 

De Minor se činio kao prevelik zalogaj na startu meča, zbog čega je i nekadašnji prvi reket sveta brzo postao nervozan. U jednom trenutku je upao u žestoku svađu sa glavnim sudijom, nakon čega je tražio supervizora turnira kako bi razgovarao sa njim. Sve to je rešeno, a rovovska borba u prvom setu je nastavljena.

Foto: AP/Photo

Rafa u svom elementu

Otpor upornog Australijanca slomljen je tek nakon taj-brejka (8:6). Bio je to tek prvi set, ali je bilo očigledno da je De Minor faktički već položio oružje i izgubio meč. Iskusni Nadal osetio je trenutak, pa je u nastavku dodao gas i zaigrao još bolje. 

Odmah na startu drugog seta uzeo je brejk i to mu je dalo svu snagu potrebnu da poptuno usmeri tok meča u svoju korist. Prisetio je na najbolje dane fantastičnim forhendima na koje Aleks nije imao odgovora.
Sam kraj meča obeležio je čitav drugi set - greška De Minora i to dupla na servisu za veliku pobedu "kralja šljake".

Trijumfom nad De Minorom, popularni Rafa zakazao je susret sa Pedrom Kačinom u 1/16 finala. Argentinac je megdan sa velikanom iz Španije zakazao pobedom nad Frencisom Tijafoom.

 

Cup tree provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Kakva uvertira za PSŽ: Lajpcig demolirao Borusiju, Bajern preživeo!
Fudbal

Kakva uvertira za PSŽ: Lajpcig demolirao Borusiju, Bajern preživeo!

Ekipa Borusije iz Dortmunda ubedljivo je savladana na gostovanju Lajpcigu sa 4:1 u 31. kolu Bundeslige, pa je pitanje kako će ovaj poraz uticati na "milionere" pred njihov okršaj sa Pariz Sen Žermenom u polufinalu Lige šampiona 01. maja. Bajern je ostvario tešku pobedu nad Ajntrahtom od 2:1, a sa tri boda izvukli su se Volfsburg i Verder Bremen.

27.04.2024

18:55

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija