• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. M.

16.04.2024

11:07

Želim kući, Izrael će napasti Iran! Lepa srpska odbojkašica se oglasila za Informer

printscreen instagram

Ostali sportovi

Želim kući, Izrael će napasti Iran! Lepa srpska odbojkašica se oglasila za Informer

Podeli vest

Srpska odbojkašica Slađana Erić (40) igra za Makabi Haifu i nalazi se u Izraelu gde je situacija danima neizvesna zbog napada Irana, a sada se oglasila za Informer!

Nekadašnja reprezentativka Srbije došla je u Haifu u januaru, nakon što je prethodno otišla iz subotičkog Spartaka.

Samo nekoliko meseci nakon što je većina stranih sportista napustila Izrael zbog sukoba u Gazi koji je počeo u oktobru, jedna od najlepših srpskih sportistkinja se preselilo.

Tada je bilo mirno, ali sada ju je sačekao šok kada je Iran napao Izrael! Uprkos tome što se nalazi u jedno od bezbednijih gradova, nije joj svejedno.

- Uplašila sam se, ali srećom su Izraelci oborili sve rakete. Situacija je trenutno normalna, ljudi žive normalno, idu u prodavnicu, na plaže, i ja sam išla na plažu. Otkad sam došla ovde bila sam i u Tel Avivu i u Jerusalimu, život se normalno odvija. Treniramo dva puta dnevno, igramo utakmice, dvorane su pune, samo je vazdušni prostor bio kratko zatvoren kada se napad desio... Ali, iskreno, jedva čekam da idem kući, koferi su mi napola spakovani. Ne želim da budem ovde ako ispadne neki veći haos - počinje priču Slađana za Informer.

Ona dodaje da se dosta toga ne zna van Izraela i da njoj saigračice prevode, te da će se po svemu sudeći napad na Izrael desiti.

 

 

- Ima nas nekoliko strankinja pa nam prevode šta se dešava, jer nemoguće mi je da ispratim vesti na hebrejskom. Premijer Izraela Benjamin Nejtanjahu je rekao pre nekoliko dana da neće biti napada, ali po svemu sudeći mislim da će se to ipak desiti, samo ne znam na koji način - dodaje Erićeva.

Ona kaže da se Izraelci čude zašto ih svet ne voli.

- Govore mi da ne znaju zašto ih deo sveta mrzi, da oni nkog ne napadaju prvi, da se samo brane... Ja kada sam došla rekla sam im da ne zam ništa o njima i o celoj političkoj situaciji, da ne znam ko je kriv. Oni se drže toga da nisu oni, ali su navikli da žive u sukobima - kaže Slađana.

 

 

Za kraj, pitali smo Slađanu da li se plašila da dođe u Izrael zbog sukoba u Gazi.

- Vi ste prvi koji me to pitate. Mene je zvala bivša saigračica koja je sada trener, Logan Tom. Igrale smo zajedno u Cirihu pre oko 20 godina. Ona mi je rekla da samo ja mogu da joj pomognem. Ja sam naravno pitala da li sam ja bezbedna u Izraelu, oni su mi garantovali da jesam. I stvarno, kada sam došla, ništa nije ukazivalo da sukob traje. Uplašila sam se samo kada smo igrali utakmicu u jednom mestu koje je 37 kilometara od Gaze - zaključuje Slađana.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Rusija se osvetila! Neprijatno iznenađenje za saveznika SAD! Ova država je sada platila najstrašniju cenu!
NIJE IM TREBALO

Rusija se osvetila! Neprijatno iznenađenje za saveznika SAD! Ova država je sada platila najstrašniju cenu!

Rusija je Australiji priredila krajnje neprijatno iznenađenje. Novinari iz Kine su podelili ove podatke. Ruska Federacija i Australija su veoma udaljene jedna od druge, a njihovi odnosi se teško mogu nazvati bliskim. Nedavno su svedene na minimum: australijska vlada je uvela ekonomska ograničenja protiv Ruske Federacije i nekoliko puta ih proširila. Međutim, Rusija ne bi bila svoja da nije našla način da se obračuna sa svojim protivnikom. Prema rečima kineskih novinara, pre izvesnog vremena Kanbera je počela da dobija alarmantne vesti, a ispostavilo se da je povezana sa Moskvom. Ovo je objavila publikacija Guanča.

29.04.2024

20:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija