• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.04.2024

09:54

(VIDEO) Sarajevo zavejano! Ovako nešto ne pamte u aprlilu: Temperature pale za više od 20 stepeni!

Shutterstock

Vesti

(VIDEO) Sarajevo zavejano! Ovako nešto ne pamte u aprlilu: Temperature pale za više od 20 stepeni!

Podeli vest

Nakon perioda sunčanih dana i visokih temperatura koje su nalikovale letnom godišnjem dobu, opet su se u naš region vratili zimski uslovi. Kako su meteorolozi i najavili, temperature vazduha su u samo nekoliko sati pale za 20 stepeni, a u Sarajevu je pao i aprilski sneg.

Vremenske prilike počele su da se menjaju u celoj BiH u utorak u popodnevnim satima, donoseći jak do olujan severac, nagli pad temperature, lokalno kišu, pljuskove sa grmljavinom i slabiji sneg.

Iz BH Meteo ističu da sneg u aprilu nije nikakva novost, a da je padao i u maju, ali ovakav neviđeni temperaturni kontrast ipak nije viđen zadnjih godina.

Pre samo dva dana Zenica je merila 33°C, a sinoć i jutros sneg pada u delovima naše zemlje. Temperature su se snizile za više od 20 do 25°C u samo 24 sata.

Prema prognozi FHMZ-a, danas će u Bosni i Hercegovini veći deo dana biti pretežno oblačno vreme, piše Klix.

U Bosni će padati susnežica ili sneg, a u nizinama će padati i kiša. U Hercegovini će većinom padati kiša, sneg može padati na planinama. Delomično smanjenje oblačnosti i prestanak padavina u poslepodnevnim i večernjim satima. Vetar slab do umerene jačine severnog i severoistočnog smera.

Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 13°C. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 12 do 16°C.

U Sarajevu oblačno sa susnežicom ili kišom. Prestanak padavina posle podne. Najniža jutarnja temperatura vazduha biće oko 2°C. Najviša dnevna temperatura vazduha biće oko 6°C.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija