• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

20.01.2024

10:49

Svet gleda u šoku, da li je ikoga stid?! Upravo je stigla još jedna strašna vest iz Pojasa Gaze!

Reuters

Vesti

Svet gleda u šoku, da li je ikoga stid?! Upravo je stigla još jedna strašna vest iz Pojasa Gaze!

Podeli vest

Najmanje 24.927 Palestinaca je ubijeno, a 62.388 ranjeno u izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja u Gazi, koje vodi Hamas.


U saopštenju se navodi da je za protekla 24 sata ubijeno oko 165 Palestinaca, a 280 ranjeno, preneo je Rojters.

Podsetimo, portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi izjavio je u petak da američki predsednik Džozef Bajden i dalje veruje u mogućnost rešenja dve države na Bliskom istoku i da je udvostručio svoja nastojanja u sprovođenju tog plana.

Prema njegovim rečima, Bajden je u telefonskom razgovoru sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom izrazio svoju viziju „trajnog mira i bezbednosti za Izrael“ kroz rešenje dve države.

- Predsednik i dalje veruje u obećanje i mogućnost rešenja dve države. On priznaje da će za to biti potrebno mnogo napornog rada. Za to će biti potrebno mnogo liderstva tamo u regionu, na obe strane - rekao je Kirbi.

Bajden je pozdravio odluku Izraela da dozvoli isporuku brašna u Gazu, rekao je Kirbi novinarima na brifingu u Beloj kući. Razgovor je usledio dan nakon što je Netanijahu javno odbio mogućnost palestinske državnosti, rekavši da Izrael mora da zadrži bezbednosnu kontrolu na Zapadnoj obali, prenosi Džerusalem post.

Bajden i Netanijahu su u petak telefonom razgovarali o tekućim naporima da se osigura oslobađanje preostalih talaca, navodi Kirbi. Takođe su razmotrili situaciju u Gazi i prelazak na ciljane operacije kako bi omogućili protok sve veće količine humanitarne pomoći, uz istovremeno održavanje vojnog pritiska na Hamas.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija