• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/kurir.rs

15.04.2024

22:59

Ludi Džoni hteo da ubije žrtvu u Urgentnom! Sutra u sudnici prv svedok protiv Zvicera i "vračaraca"!

Printscreen

Vesti

Ludi Džoni hteo da ubije žrtvu u Urgentnom! Sutra u sudnici prv svedok protiv Zvicera i "vračaraca"!

Podeli vest

Suđenje vođi "kavačkog klana" Radoju Zviceru, kao i pripadnicima ispostave te kriminalne grupe u Beogradu, takozvanim "vračarcima" sutra se nastavlja u Specijalnom sudu u Beogradu i u sudnici bi trebalo da bude saslušan prvi svedok - Samir Divljanović, narko-diler iz Tutina koji je 2019. preživeo pokušaj ubistva.

Divljanović se, inače, nekada prezivao Tutić ali je uzeo prezime supruge. Na početku suđenja ovoj kriminalnoj grupi, on je bio doveden u sudnicu, ali iz zatvora u kom je služio kaznu.

- Pucnjava za koju se sumnjiče "vračarci" dogodila se 29. decembra 2019. u centru Beograda, na Vračaru. U optužnici se navodi da je kobnog dana, Divljanović namamljen na sastanak ponudom da kupi kokain, a umesto dogovorenog paketa, sačekao ga je "vračarac" sa pištoljem - kaže sagovornik i podseća da se osim za pokušaj ubistva Divljanovića, "vračarci" terete za likvidacije Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragana Ristića Čađe, kao i još četiri pokušaja ubistava.

Foto: MUP

Zvicer i Nikola Vušović ujedinjeni u zločinima

Prema navodima optužnice, pripadnici kriminalne grupe su po nalogu Nikole Vušovića, zvanog Džoni sa Vračara koji je u bekstvu i sudi mu se u odsustvu, pratili Divljanovića i prikupljali podatke o njegovim navikama, o tome sa kim se druži, koja vozila koristi.

- Navodno je Divljanović i ranije kupovao drogu od njih i ostao im je dužan za pet kilograma kokaina. Isplanirali su da ga namame da dođe na Vračar i tamo ga ubiju. O tome su se, kako se navodi u optužnici, dopisivali i dogovarali preko Skaj aplikacije. U porukama koje su razmenjivali, dopisuju se kako je obučen, koja kola vozi, a razmišljali su i da mu na automobil zakače GPS uređaj, kako bi ga pratili - kaže sagovornik.

Foto: Printscreen

Aleksandra Šarca su ubili u garaži tržnog centra u Beogradu

Kako se navodi, kada su posle dve nedelje saznali da "Turčin hoće da kupi kilo u Beogradu", odlučili su da ga namame na sastanak ali su se plašili da ne pošalje nekog drugog.

- Plan im je bio da ukoliko Divljanović ne dođe lično, po receptu kriminalne grupe Veljka Belivuka, otmu osobu koja dođe i preko njegovog telefona namame potom Divljanovića. Međutim, meta se ipak pojavila, a pripadnik grupe koji ga je čekao na dogovorenom mestu zapucao je na njega. On je međutim, preživeo napad i sa povredama je prebačen u Urgentni centar - podseća on.

Navodno, iz prepiski preko presretnute Skaj komunikacije, sumnja se da su pripadnici grupe razmišljali da ga dokrajče u toj bolničkoj ustanovi, ali nisu realizovalli plan "jer je sve vrvelo od policije". 

- Voze ga u Urgentni? Da ga dočekam tamo? - piše navodno u jednoj od poruka.

Inače, Divljanović je od ranije poznat policiji pošto je bio osuđen zbog šverca dva kilograma heroina iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu na četiri i po godine zatvora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija