• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/blic

12.10.2023

11:19

Roditelji zapustili dečaka ubicu iz Niške Banje?! Centar za socijalni rad pokrenuo postupak

printscreen

Vesti

Roditelji zapustili dečaka ubicu iz Niške Banje?! Centar za socijalni rad pokrenuo postupak

Podeli vest

Centar za socijalni rad u Nišu pokrenuo je postupak na utvrđivanju da li su roditelji, iz Niške Banje, zapuštali svog sina M.M. (13) koji je 7. oktobra u njihoovj porodičnoj kući ubio druga Andreja S. (13).

Kako saznajemo odmah nakon užasnog zločina koji je krivično nedgovorni M.M. počinio Centra za socijalni rad počeo je rad na proceni da li su roditelji zapuštali svog sina i ako se utvrdi da j to to bio slučaj protiv njih bi bila podneta i krivična prijava nadležnom sudu, koji može da izrekne mere delimičnog ili potpunog oduzimanja roditeljskog staranja.

- Zapuštanje je u istom rangu kao i zlostavljanje. Širok je spektar zakonskih mogućnosti koje se mogu doneti, ali ne bih da licitiram dok se ne utvrde činjenice. U zavisnosti od prikupljenih informacija Centar donosi procenu pa se tek onda pristupa donošenju mera. U ovom trenutku ne može da se kaže ništa još uvek. Sve institucije moraju da rade zajednički i koordinisano, na konferenciji slučaja svako će izneti informacije iz svog domena pa će na kraju biti donet zajednički zaključak koji potpisuju svi učesnici u postupku, a kojim se propisuje ko će šta iz svog domena da sprovodi. Ovakav slučaj nismo imali i nadamo se da ih više nikada neće biti - kazala je Lidija Stanković, direktorka Centra za socijalni rad u Nišu. 

Inače dečak ubcia M.M. se trentuno nalazi na opservaciji i veštačiće se njegovo psihičko stanje u Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u Beogradu, gde je upućen uz saglasnost roditelja. 

Kako objašnjavaju iz Centra za socijalni rad nalaz i mišljenje lekara psole te opservacije će biti deo postupka koji se sprovodi radi utvrđivanja mera maloletniku koji po našem krivičnom zakonu ne može da odgovara za ubistvo koje je počinio.  

Podsetimo M.M. i Andreja S. su bili najbolji drugovi i kobnog 5. oktobra, nakon telefonskog poziva Andreja je otišao kod druga. 

Tada je iz za sada nepoznatog razloga došlo prvo do svađe, a onda i tuče dvojice dečaka i M.M. je u jednom trenutku potegao nož i jednom ubo Andreja u vrat koji je pao mrtav. Nakon ubistva dečaku ubici je pozlilio i doživeo je napad.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Doneta odluka o obrazovanju radne grupe za unapređenje izbornog procesa!
Politika

Doneta odluka o obrazovanju radne grupe za unapređenje izbornog procesa!

Na današnjoj sednici Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo doneta je odluka o obrazovanju radne grupe za unapređenje izbornog procesa, koja je rezultat konsultacija koje je vodila predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić sa poslaničkim grupama vlasti i parlamentarne opozicije, izjavila je danas za Tanjug predsednica tog odbora Jelena Žarić Kovačević.

29.04.2024

13:15

Još dvojica srpskih mladića pretučena na KiM! Oglasila se Srpska lista: Kurti nastavlja progon svih onih koji su protiv njegove strahovlade!
Politika

Još dvojica srpskih mladića pretučena na KiM! Oglasila se Srpska lista: Kurti nastavlja progon svih onih koji su protiv njegove strahovlade!

Srpska lista saopštila je danas da sa preko 500 etnički motivisanih napada na Srbe i ostale nealbance na Kosovu i Metohiji režim premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija nastavlja progon Srba, Bošnjaka, Goranaca, Roma i svih onih koji se protive njegovoj strahovladi i žele u miru da žive na ovim prostorima.

29.04.2024

13:03

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija