• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.04.2024

17:51

Igor Mirović s ponosom ističe: Odnose Srbije i Kine karakteriše visok stepen uzajamnog poverenja

Pokrajinska vlada

Politika

Igor Mirović s ponosom ističe: Odnose Srbije i Kine karakteriše visok stepen uzajamnog poverenja

Podeli vest

Na sastanku u Pokrajinskoj vladi razgovaralo se o dosadašnjoj saradnji i mogućnostima intenziviranja odnosa u cilju daljeg razvoja ekonomskih veza.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović ocenio je danas da su odnosi Srbije i NR Kine najbolji u svojoj istoriji i da ih karakteriše visok stepen uzajamnog poverenja i međusobna podrška u najvažnijim pitanjima.

On je na sastanku sa delegacijom Provincije Hebej koju je predvodio Ni Juefeng, sekretar Komiteta Komunističke partije Kine u toj provinciji poručio da su predsednici Srbije i Kine Aleksandar Vučić i Si Đinping stvorili okvire koji su dali podsticaj za razvoj i saradnju pokrajina, saopštila je Pokrajinska vlada.

Imajući u vidu visok stepen razvijenosti Provincije Hebej, Mirović je naveo da je za AP Vojvodinu važno da se razgovara o ulaganjima u poljoprivredu i informacioni sektor, ali i druge oblasti od zajedničkog interesa.

Foto: Shuterstock

 

Na sastanku u Pokrajinskoj vladi razgovaralo se o dosadašnjoj saradnji i mogućnostima intenziviranja odnosa u cilju daljeg razvoja ekonomskih veza.

Sagovornici su se saglasili da obe strane imaju mnogo toga da ponude i u kulturi, sportu, obrazovanju i turizmu, te da su to oblasti sa velikim potencijalom za razvijanje partnerstva i prijateljstva.

- Želimo da povećamo obim investicija u Vojvodini i da podstaknemo kineske kompanije da nastave da ulažu u našu zemlju. Radimo zajedno na mnogim poljima, na velikim infrasturukturnim projektima, i to je odraz pravog prijateljstva naše dve zemlje - naveo je Mirović.

Ni Juefeng istakao je da je delegacija Hebeja u prvoj zvaničnoj poseti AP Vojvodini od potpisivanja Sporazuma dve pokrajine poručivši da su privrednici i preduzetnici iz Vojvodine dobrodošli u tu zemlju.

Provincija Hebej je jedna od najrazvijenijih kineskih provincija sa 75 miliona stanovnika i bruto društvenim proizvodom od 550 milijardi dolara.

Sastanku su prisustvovali i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević, ambasador Kine u Srbiji Li Ming, kao i predstavnici Ministarstva nauke i tehnologije i Kancelarije spoljnih poslova Provincije Hebej.

Kineska delegacija je nakon sastanka posetila Institut "Biosens" u Novom Sadu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pokrenut totalni udar na Vučića! Jovanović: Dokle god imamo hejterske opozicione medije, znamo da smo na pravom putu! (VIDEO)
Live TV

Pokrenut totalni udar na Vučića! Jovanović: Dokle god imamo hejterske opozicione medije, znamo da smo na pravom putu! (VIDEO)

Šta će biti sa Republikom Srpskom? Da li spremaju novu Oluju na Kosovu i Metohiji? Aleksandar Vučić napadnut je sa svih strana. Kampanja mržnje još je jača od kad je pomereno glasanje o sramnoj rezoluciji o Srebrenici. Sa kakvim se pritiscima suočava Srbija u "Info danu" govorili su Boško Vasiljević, sturčnjak za srpsko-ruske odnose i analitičar Veljko Jovanović.

29.04.2024

16:10

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Rusija se osvetila! Neprijatno iznenađenje za saveznika SAD! Ova država je sada platila najstrašniju cenu!
NIJE IM TREBALO

Rusija se osvetila! Neprijatno iznenađenje za saveznika SAD! Ova država je sada platila najstrašniju cenu!

Rusija je Australiji priredila krajnje neprijatno iznenađenje. Novinari iz Kine su podelili ove podatke. Ruska Federacija i Australija su veoma udaljene jedna od druge, a njihovi odnosi se teško mogu nazvati bliskim. Nedavno su svedene na minimum: australijska vlada je uvela ekonomska ograničenja protiv Ruske Federacije i nekoliko puta ih proširila. Međutim, Rusija ne bi bila svoja da nije našla način da se obračuna sa svojim protivnikom. Prema rečima kineskih novinara, pre izvesnog vremena Kanbera je počela da dobija alarmantne vesti, a ispostavilo se da je povezana sa Moskvom. Ovo je objavila publikacija Guanča.

29.04.2024

20:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija