• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.04.2024

13:33

Vučić: Ne razumem zašto SAD i Nemačka hoće da se usvoji Rezolucija o Srebrenici, to deli narode na Balkanu!

Tanjug/DIMITRIJE GOLL

Politika

Vučić: Ne razumem zašto SAD i Nemačka hoće da se usvoji Rezolucija o Srebrenici, to deli narode na Balkanu!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ne razume zašto zemlje kao što su Nemačka i SAD hoće da se usvojili Rezolucija o Srebrenici u UN, jer to, kako je dodao, doboko deli narode na Balkanu i tako nas vraća u prošlost.

- To je tema koja duboko deli narode na Balkanu. To je tema koja duboko deli čak i ovu zemlju u kojoj se nalazimo. I ja ne mogu da razumem, da je to neko namerno uradio želeći da izazove dodatne konflikte. Razumem ja šta Bošnjaci hoće. Ali ne mogu da razumem šta je to što hoće Nemci, Amerikanci i svi ostali. Sve mi to nije ni malo jasno - rekao je Vučić novinarima govoreći o nacrtu rezolucije o Srebrenici tokom obilaska Sajma privrede u Mostaru.  

Kako je rekao Vučić, umesto da govorimo o budućnosti, saradnji i privredi, mi se vraćamo u prošlost. 

- Mi smo vraćeni 30 godina unazad i tu su nas vratili oni koji su nam sve vreme govorili - nemojte da gledate u prošlost. I kada smo nedavno imali predlog za raspravu na sednici Saveta bezbednosti o agresiji na Srbiju i Saveznu Republiku Jugoslaviju, onda su nam rekli zašto se vraćate 25 godina u prošlost. A onda su nas samo dan ili dva kasnije oni vratili, ali 29 godina u prošlost. Tako da, prošlost je dobra kad njima odgovara, prošlost nije dobra kad im ne odgovara. Budućnost je poželjna kad im odgovara, a nimalo nije dobra kad im ne odgovara - objašnjava Vučić. 

On je dodao da je za nas važno da pokušamo da pronađemo racionalni izlaz, kako ne bismo bili više pogođeni. 

- Zato verujem da ćemo i na ovom Vaskršnjem saboru uspeti da do toga dođemo, ali razume sve što je predsednik Dodik pričao - rekao je Vučić. 

Foto: printscreen

 

Vučić je podsetio da deset meseci srpska roba nema ulaz na Kosovo i Metohiju i da su prekršeni svi od CEFTA sporazuma, Briselskog sporazuma do svih drugih.

- I nikog živog to ne zanima u Evropi i svetu. Nikog živog. Još im daju članstvo u Savetu Evrope. Baš ih briga što 11 godina stoji neophodnost formiranja Zajednice srpskih opština, jer oni imaju objašnjenja da će je jednom formirati. I neće nikada, naravno. I u takvoj situaciji, ono što je za nas ključno pitanje - šta je to što možemo da radimo i kako to da radimo? - naglasio je Vučić

Odgovarajući na pitanje bosanskih medija o kakvoj pomoći je bilo reči u Bileći, Vučić je dodao da će Vlada Srbije uplatiti milion maraka ili 500 hiljada evra za Bileću. 

- Dogovorili smo se sa predsednikom Dodikom da idemo na to da gradimo vrtić, pošto im je potrebno, imaju dece. Mislim da predsednik (Milorad) Dodik i Radovan Višković odlično znaju šta je to što tamo mora da se uradi, mora da se preduzmu određene reforme u okviru samog sistema - rekao je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Rusija se osvetila! Neprijatno iznenađenje za saveznika SAD! Ova država je sada platila najstrašniju cenu!
NIJE IM TREBALO

Rusija se osvetila! Neprijatno iznenađenje za saveznika SAD! Ova država je sada platila najstrašniju cenu!

Rusija je Australiji priredila krajnje neprijatno iznenađenje. Novinari iz Kine su podelili ove podatke. Ruska Federacija i Australija su veoma udaljene jedna od druge, a njihovi odnosi se teško mogu nazvati bliskim. Nedavno su svedene na minimum: australijska vlada je uvela ekonomska ograničenja protiv Ruske Federacije i nekoliko puta ih proširila. Međutim, Rusija ne bi bila svoja da nije našla način da se obračuna sa svojim protivnikom. Prema rečima kineskih novinara, pre izvesnog vremena Kanbera je počela da dobija alarmantne vesti, a ispostavilo se da je povezana sa Moskvom. Ovo je objavila publikacija Guanča.

29.04.2024

20:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija