• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.04.2024

12:48

Vučić iz Mostara: Da imamo više iskrenosti u budućnosti u odnosima u regionu!

Tanjug

Politika

Vučić iz Mostara: Da imamo više iskrenosti u budućnosti u odnosima u regionu!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas na otvaranju Sajma privrede u Mostaru da se nada da ćemo imati više iskrenosti u budućnosti, svi jedni prema drugima - u srpsko-hrvatskim i u srpsko-bošnjačkim odnosima.

- Nadam se da ćemo imati više iskrenosti u budućnosti, svi jedni prema drugima i u srpsko-hrvatskim i u srpsko-bošnjačkim, ne bih da govorim o drugim odnosima, jer verujem da zajednički možemo da živimo, da napredujemo još mnogo brže. I mislim da nismo loši od svih drugih koji bi na kraju krajeva da nam budu i tutori i mentori - istakao je Vučić u obraćanju na otvaranju Sajma privrede u Mostaru.

Istakao je da kada govorimo o regionu da nam nije prvi put da se lideri susreću na Sajmu u Mostaru.

- I postala je nekako tradicija da uvek uz tradicionalno gostoprimstvo, gostoljublje naših domaćina, možemo da se družimo, možemo da razgovaramo o svim temama. Onda neretko gledamo ko će koga i kako zagušu, pošto smo naučili ne da radimo zajedno uvek u regionu već kako ćemo jednim protiv drugih da se borimo, a da se to uvek baš ne vidi direktno, da to ni Evropljeni ne vide, da oni ne otkriju, da nam glavni cilj bude da onaj drugi ne uspe mnogo više, nego da svi zajedno uspemo i ja se nadam da ćemo to moći da promenimo - naglasio je Vučić.

On je dodao da je imao kratak razgovor sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem.

On je rekao da je juče urađna jedna važnu stvar, uspostavljena  redovna linija između Beograda i Mostara. 

- Neće to lako ići, ali sam siguran da će za godinu ili dve to biti jedna od najboljih linija koju će Hercegovina da ima sa svetom, ali će to biti jednako važna linija koju će Beograd i Srbija da imaju sa svetom. I zato vam hvala na dobroj računici, racionalnoj odluci, ali rekao bih i pre svega pametnom pristupu za budućnost regiona - naglasio je Vučić.

Foto: Tanjug

 

Zahvalio je svim ljudima koji su u Mostaru domaćini.

- I Hrvatima i Bošnjacima i Srbima naravno. I uveren da u narednom periodu možemo mnogo toga zajednički da izgradimo i pozivam sve kompanije iz Srbije da blisko sarađuju sa kompanijama iz Bosne i Hercegovine, oba entiteta, da blisko sarađuju sa Hrvatskom - poručio je Vučić.

Kako bi zajedničkim radom povećali međusobnu trgovinsku razmenu u korist svih u regionu, dodao je Vučić.

- Što se Srbije tiče, mi ćemo kad god nas pozovete uvek učestvovati, dati svoj doprinos i želeli bismo da saradnja između naših zemalja bude na još višem nivou nego što je to danas - zaključio je Vučić.

Vučić je na početku govora pozdravio Milorada Dodika i Miroslava Lajčaka, koji su bili u prvim redovima na otvaranju sajma.

Dodao je u šali da Lajčaka nisu znali predstavnici sajma kako da predstave.

- Znaju da je nešto iz Evrope, sad šta je - ni on sam ne zna, ali nije ni važno. A ti si primetio Miroslave, deset nas je tapšalo, ali kad sam ja bio najglasniji - morate da radite na imidžu i na ugledu Evrope. Hvala vam na gostoprimstvu, hvala na veoma toplom dočeku - poručio je Vučić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pokrenut totalni udar na Vučića! Jovanović: Dokle god imamo hejterske opozicione medije, znamo da smo na pravom putu! (VIDEO)
Live TV

Pokrenut totalni udar na Vučića! Jovanović: Dokle god imamo hejterske opozicione medije, znamo da smo na pravom putu! (VIDEO)

Šta će biti sa Republikom Srpskom? Da li spremaju novu Oluju na Kosovu i Metohiji? Aleksandar Vučić napadnut je sa svih strana. Kampanja mržnje još je jača od kad je pomereno glasanje o sramnoj rezoluciji o Srebrenici. Sa kakvim se pritiscima suočava Srbija u "Info danu" govorili su Boško Vasiljević, sturčnjak za srpsko-ruske odnose i analitičar Veljko Jovanović.

29.04.2024

16:10

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija