• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/dnevnik.rs

16.04.2024

13:08

Barac: Tandem Vučić-Vučević mudro radi na snažnoj privrednoj saradnji

Aleksandar Jovanović Cile

Politika

Barac: Tandem Vučić-Vučević mudro radi na snažnoj privrednoj saradnji

Podeli vest

Pritisak na Srbiju i srpski narod je sve jači iz dana u dan. Često se govori o teškim vremenima, ali ovih dana postaje jasno da je takvo vreme stiglo. U međunarodnoj areni se izgubio razum, zavladao je metež, strašna buka prekriva i kada bi se moglo čuti nešto pametno.

Ovo u svojoj analizi navodi Srđan Barac, analitičar. 

Pritisak na Srbiju je jak, Srbija je jača

U takvom haosu i magli svi oni sa nečasnim namerama misle da je njihov trenutak stigao i pokušavaju da ostvare te svoje namere, a takvih ima dosta i u našem okruženju. Iako je pritisak na Srbiju jak, Srbija je jača i na izazove odgovara privrednom saradnjom, snažnim povezivanjem i stvaranjem jakih osnova za sve ono što će tek doći. Odnosi Srbije sa velikim brojem zemalja su, najblaže rečeno, vrlo komplikovani. Svi parametri pokazuju da je budućnost u saradnji i bliskom odnosu, a opet, sa druge strane, neki glas govori da je neophodno Srbiju dodatno pritisnuti da po ko zna koji put opet plati za neke imaginarne grehove iz prošlosti. I dok realna politika svaki dan radi na povezivanju, iracionalna i rušilačka politika radi na razgradnji mira.

Snažna privredna saradnja

U tako lošem ambijentu Srbija i njeno rukovodstvo u tandemu Vučić-Vučević mudro rade na snažnoj privrednoj saradnji kao odgovoru na pritiske, ucene i pretnje. Primer ovakve politike je i nedavna poseta Francuskoj, tradicionalno prijateljska država sa kojom nas vezuje prošlost, a potrudili smo se i da nam se budućnost spaja. Tri ključna pravca saradnje: prvi, privredno povezivanje koje omogućava drugi pravac, nabavku vojne opreme, a to omogućava treći pravac, političku saradnju na stvaranju nove agende u Evropi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pokrenut totalni udar na Vučića! Jovanović: Dokle god imamo hejterske opozicione medije, znamo da smo na pravom putu! (VIDEO)
Live TV

Pokrenut totalni udar na Vučića! Jovanović: Dokle god imamo hejterske opozicione medije, znamo da smo na pravom putu! (VIDEO)

Šta će biti sa Republikom Srpskom? Da li spremaju novu Oluju na Kosovu i Metohiji? Aleksandar Vučić napadnut je sa svih strana. Kampanja mržnje još je jača od kad je pomereno glasanje o sramnoj rezoluciji o Srebrenici. Sa kakvim se pritiscima suočava Srbija u "Info danu" govorili su Boško Vasiljević, sturčnjak za srpsko-ruske odnose i analitičar Veljko Jovanović.

29.04.2024

16:10

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija