• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.07.2022

21:32

RAZGOVARAO SAM SA JEDNIM OD NAPADAČA NA MENE U POTOČARIMA, REKAO MI JE DA DOĐEM NA KAHVU! Vučić otkrio nepoznat detalj: Čovek je izgubio dva brata od strica, nisam zlopamtilo!

printscreen/ TV Pink

Politika

RAZGOVARAO SAM SA JEDNIM OD NAPADAČA NA MENE U POTOČARIMA, REKAO MI JE DA DOĐEM NA KAHVU! Vučić otkrio nepoznat detalj: Čovek je izgubio dva brata od strica, nisam zlopamtilo!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na TV Pink govorio je o Srebrenici i o činjenici da ni posle sedam godina niko nije optužen za napad na njega, a spomenuo je i srpske žrtve

- Večeras želim da kažem ljudima da smo mi ti koji želimo da izbegnemo rat po svaku cenu. Mi to moramo da izbegnemo po svaku cenu. Otišao sam u Potočare pre sedam godina, jedini put sam pognuo glavu pred žrtvama zločina u Srebrenici, nisam je pognuo ni kada su pokušali da me pogode kamenicama. Ima jedan deo snimka koji se ne vidi. Šta god da uradite i šta god da kažete, nikada nije dovoljno dobro. Srbija po nekim ljudima mora da bude uništena, i nikada nije dovoljno mala da bi oni bili zadovoljni. Nikada nije dovoljno unižena. Moramo da brinemo o Bošnjacima u Srbiji, ali moramo da brinemo i o Srbima u Bosni i Hercegovini. Teško je dati odgovor zašto se to Srbima dešava i zašto oči Slobodana Ilića nisu nikome važne. Za one koji to ne znaju, to je srpski sudija kome su izvadili oči, ali srpske žrtve i srpske suze nemaju roditelje, a tuđe imaju. Mi na to moramo da se naviknemo. Za deo toga smo i mi krivi. Znate li da pre mene, nijedan predsednik Srbije nije bio u Jasenovcu. 

Jačanje nacionalne svesti sa našim narodom niko ne može da nam zabrani. Uz neku slavsku večeru možemo da pričamo o svim nepravdama. Mene je vaspitavala baka, očeva majka, mnogo vremena sam provodio sa njom. Njoj su ubili muža, pola familije, ona je iz Donjeg Vakufa, dok je moj deda bio iz Čipuljića. Mnogo su zla učinili našoj porodici. Ja imam lek za to. Naš lek je ekonomija i napredak. Imamo veliki broj Bošnjaka u Srbiji koji žele da budu ravnopravni sa nama. Još malo imamo u Beogradu Bošnjaka kao u opštinama u kojima su u većini, to znači da im je ovde lepo i time treba da se ponosimo, kao što treba da čuvamo ćirilično pismo. Za neke su to hijeroglifi, ali naše je. I da nije naše, naše je. Treba da podižemo nacionalnu svest, da čuvamo mir i stabilnost i da čuvamo svoju državu i budućnost svoje države. To moramo da radimo još snažnije.  Srbija je prešla sve u regionu po svim parametrima. Ako mislite da zaostaje Severna Makedonija ili Albanija, naš interes je da oni napreduju. Da rezimiram: Nisam otišao u Srebrenicu jer mislim da nisam dobrodošao, nisam se oglasio jer neko ne želi da osetite pijetet već želi da vas natera da ukinete Republiku Srpsku i da na takav način gradi svoju budućnost. Što se tiče srpskih žrtava, mi ćemo o tome morati da govorimo. Sedam godina se ćuti o napadu na mene zato što su u pitanju Srbi. Mi znamo ko su napadači, nijedan od njih nije bio Srbin. Čak sam sa jednim od njih razgovarao telefonom, pozvao me da dođem kod njega na kahvu, kako on to kaže. Rekao mi je: Učestvovao sam u tome, takva bila atmosfera, izgubio sam dva brata od strica i eto tako. Ja nisam zlopamtilo, na kraju krajeva, meni se ništa nije desilo - rekao je Vučić.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Balerina

pre 1 godinu

Rat nikome nikada nije doneo dobro i predsednik Vucic se zalaze oduvek za mir u Srbiji, regionu. Ali istovremeno ne moze zatvoriti oci i ne zeli pred Olujom, pred Jasenovackim zrtvama jer to je nesto sto se ne zaboravlja i sto se nikada vise ne sme ponoviti ni dogoditi ni jednom narodu. Vucic je 2015 god napadnut a da za to niko nije odgovarao niti je bilo ko iz Evrope taj cin osudio. sci su cutali o tome i cute i dan danas. Vucica ne vole sto je uveo dane secanja na zrtve jer ne dozovljava da Srbija svoju stradalu decu pusti zaboravu.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija