• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.06.2021

16:28

SKANDAL U POTOČARIMA! JOŠ JEDAN DOKAZ DA NIJE BILO GENOCIDA! Direktor Memorijalnog centra tamo sahranio oca, koji je poginuo 3 godine pre dešavanja u Srebrenici!

Politika

SKANDAL U POTOČARIMA! JOŠ JEDAN DOKAZ DA NIJE BILO GENOCIDA! Direktor Memorijalnog centra tamo sahranio oca, koji je poginuo 3 godine pre dešavanja u Srebrenici!

Podeli vest

Suljo Suljagić, otac direktora Memorijalnog centra Potočari Emira Suljagića , prema izvodu iz Matične knjige umrlih stradao je 24.12.1992. u Voljevici kod Bratunca, a u julu 2005. sahranjen je u Potočarima kao žrtva, kako navode, genocida

Time je direktor Memorijalnog centra svesno izmanipulisao, kako domaću, tako i međunarodnu javnost uvećavajući broj ukopanih u ovom kompleksu - ističu iz organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Slučaj Suljagić, kažu, nije jedini. Njegovu prevaru otkrio je Radovan Aleksić, koji je objavio izvod iz Matične knjige umrlih Sulje Suljagića na Tviteru.

Foto: Društvene mreže

Umesto da podnese neopozivu ostavku i javno se izvini, Suljagić je po otkrivenoj prevari, počeo da poziva na hapšenje Aleksića i "bulumente koja mu prekopava po porodičnim kostima".

Foto: Društvene mreže

Suljagić je za RTRS demantovao da se njegov otac nalazi na listi žrtava iz 95. ali ne poriče da je posmrtne ostatke oca ukopao u Memorijalnom centru Potočari. 2005. godine iskoristio je, kaže, zakonsku mogućnost da, ukoliko je jedan član porodice ubijen u julu 1995. drugi član porodice može biti pokopan uz njega.

Ko zna koliko je takvih slučajeva?

Na pitanje da onda ne poriče da je mu je otac poginuo u Voljevici, Suljagić je dodao da to nije nikakva tajna i da je davao izjave na ovu temu. Međutim, ostaje pitanje i manipulacije brojem žrtava srebreničke tragedije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ja

pre 2 godine

"Suljagić je za RTRS demantovao da se njegov otac nalazi na listi žrtava iz 95. ali ne poriče da je posmrtne ostatke oca ukopao u Memorijalnom centru Potočari. 2005. godine iskoristio je, kaže, zakonsku mogućnost da, ukoliko je jedan član porodice ubijen u julu 1995. drugi član porodice može biti pokopan uz njega." sta je ovde sporno?

Sumadinac

pre 2 godine

Misle li Bošnjaci da su Srbi glupi to je sve nameštaljka Zapada i Bošnjaci da osude Srbiju. Nedao im Bog da se Republika Srpska odcepi od BiH teg tad ce se otkriti prava istina poginulih i kad su nastradali.

Sale

pre 2 godine

Pa da! Tu se verovatno ne plaća godišnja taksa na grobno mesto i svi se sahranjaju u Potočarima. Verovatno će za koju godinu da bude dvadesetak hiljada pokopanih.

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 2 godine

Srbija o lazima povodom 'ubijenih' mora mnogo ozbiljnije da se pozabavi. Jer to nije samo pitanje Srba u Republici Srbskoj, vec i Srba u Srbiji. Jer amerika evropa i muslimani iz BiH jednako optuzuju jedne i druge za Srebrenicu. Narocito kada se zna da je Srebrenica zrtvovana od strane Alije Izetbegovic u dogovoru sa Amerikom . I da su vojne jedinice Nasera Orica ubijali Muslimane iz Srebrenice da bi za to optizili Srbe. Takodjer sto su mnogi mnogi sahranjeni u Srebrenici a da su poginuli ili umrli nekoliko godina prije u nekim drugim mjestima u BiH. Misljenje glavne sutkinje u Hagu povodom presude generalu Mladicu dokazuje da je Srebrenica laz. I da se rjetko kada spominju masovna ubistva Srba u selima oko Srebrenice, prije smiljenjog 'pada' smpomenutog grada.

DEDA RAKA

pre 2 godine

Lele, sad mu se i ttko smeje slatko ! Kad se svi ukopi provere upravnik ima dase us...re !

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija