• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

11.04.2024

21:05

Nebojša Bakarec: Organizovana kriminalna grupa na čelu sa Đilasom!

Zoran Sinko

Kolumne

Nebojša Bakarec: Organizovana kriminalna grupa na čelu sa Đilasom!

Podeli vest

Dragan Đilas je danas nastavio svoj sunovrat. Poslednjih dana je zaista psihički i mentalno popustio. Pre pet dana, u emisiji „Utiskak nedelje“ Đilas je naglas računao i napravio tri katastrofalne računske greške. Rekao je da on može da razgovara sa 30 građana na sat, za 10 sati to je 6 do 7 hiljada, rekao je Đilas! Dete u drugom razredu osnovne škole zna da je 30x10=300, a ne 6 do 7 hiljada. Đilas je dalje naglas pogrešno računao – 7 hiljada dnevno, to je za godinu dana (365 dana) – 80 hiljada!?! 7000x365 nije 80.000, već 2.555.000! Đilas je svoj račun završio trećom greškom kada je rekao da 7 hiljada, puta 365 dana, tokom 10 godina, iznosi 800.000! 7000x365x10 nije 800.000 već 25.550.000! Đilas tvrdi da je završio mašinski fakultet. Kako je mogao da završi ovaj fakultet sa katastrofalnim znanjem matematike? Da ponovim, Đilas kaže da je 30 puta 10 jednako 6 do 7 hiljada!

Tako kako je Đilasu pre pet dana zaribao mašinski mozak, tako mu je danas, opet trokirala siva masa. Nećete verovati, danas, 11.4.2024. godine, Dragan Đilas, predsednik stranke SSP je optužio američkog ambasadora u Srbiji, Kristofera Hila, da „podržava organizovanu kriminalnu grupu na čelu sa Vučićem“. Đilas je ovaj idiotizam objavio na sajtu SSP, u vidu otvorenog pisma ambasadoru Hilu. Đilasovo pismo su objavili svi Šolakovi i Đilasovi mediji. U svom bezumnom pismu Đilas, između ostalog kaže: „Gospodine Hil, (...) znamo da su Vaši stavovi, stavovi podrške organizovanoj kriminalnoj grupi na čelu sa Aleksandrom Vučićem. Prvog dana posle pokradenih izbora dali ste identičnu izjavu kao i Marija Zaharova (...) čime ste se jasno svrstali na stranu Aleksandra Vučića. Posle svega danas iznosite stav da ne gledate blagonaklono na bojkot izbora. Biću kratak i jasan: ne znam po kom osnovu ste uopšte prisustvovali sastanku (...) budite onda pošteni (...) i kažite da vas sloboda i demokratija ne interesuju“.

Foto: Nebojša Bakarec/Printscreen

 

Ambasodor SAD Kristofer Hil, koji je danas prisustvovao pregovorima vlasti i opozicije u Skupštini Srbije, u kratkoj izjavi u Skupštini, mirno i lepo je objasnio u kom svojstvu je učestvovao u dijalogu o izborima i preporukama ODIHR-a. „Zajedno sa još nekoliko mojih kolega smo pozvani ovde kao posmatrači, a ne da uzmemo učešće. Kao posmatrač, mogu da kažem da su ovakve vrste dijaloga veoma značajne i da moraju da se nastave. Dijalozi nisu samo važni, nego su vrlo često veoma teški i nije njihova jedina svrha da se dođe do sporazuma“, kazao je ambasador Hil. Kristofer Hil je dodao da međunarodna zajednica ne voli bojkot kao način za prevazilaženje bilo čega, a naveo je da mu je drago što je dijalog prošao u pozitivnoj atmosferi. Inače, sastanku je po istom osnovu prisustvovao i šef delegacije Evropske unije, Emanuel Žiofre. Sve ambasadore, kao i predstavnike OEBS-a i ODIHR-a, na sastanak je, kao što je i red, pozvala predsednica Narodne Skupštine Republike Srbije, Ana Brnabić, što je izvanredan potez. Takođe, baš su predstavnici Đilasove koalicije i stranke, nedavno tražili pregovore sa vlašću, uz prisustvo stranih predstavnika. Šta tu Đilasu nije jasno, i zbog čega napada ambasadora SAD? Biće da je Đilas opet besan, bahat i da svoj infantilni bes iskaljuje na ambasadoru SAD, Kristoferu Hilu, ni krivom, ni dužnom. Đilas bi najradije ispsovao ambasadora Hila, ali je odabrao da ga „samo“ izvređa, nazivajući ga bezumno, „podrškom organizovanoj kriminalnoj grupi na čelu sa Aleksandrom Vučićem“.

Sada dolazimo do poente ovog teksta. Šokantno je da se Đilas usuđuje da bilo koga nazove organizovanom kriminalnom grupom, s obzirom na baš takav Đilasov bekgraund, i na njegovo kriminalno okruženje. Podsetiću Đilasa na organizovanu kriminalnu grupu koju baš on predvodi!

Foto: Nebojša Bakarec/Printscreen

 

Đilasova organizovana kriminalna grupa

Sumnja se da se Dragan Đilas obogatio putem zloupotrebe službenog položaja, i trgovine uticajem. Đilas je od 2004. do 2013. obavljao 3 državne funkcije: Direktor kancelarije bivšeg predsednika Borisa Tadića, ministar za NIP, gradonačelnik Beograda. U periodu od 2004. do 2013. godine Đilasove kompanije su zaradile 619 miliona evra. Prihodi 11 firmi Dragana Đilasa, koje je sam prijavio APR-u, za 21 godinu (od 2002. do 2022.) su milijardu i 67 miliona evra (1.067.000.000evra). U julu 2019. je ministar policije potvrdio da se protiv Đilasa vodi istraga zbog sumnje da je umešan u pljačku RTS. Đilas je za potrebe svog sramnog rialitija „Veliki brat“ uzurpirao dečiju ustanovu „Pionirski grad“ gde je bespravno izgradio „kuću Velikog brata“, objekat gde je sniman sramni rialiti. Posle snimanja, objekat je napušten i predstavlja opasnost po okolinu, posebno po decu koja idu u „Pionirski grad“.

Navešću prvo 4 kriminalca, povezana sa Draganom Đilasom.

1. Vladimir Jovanović, alijas Vladimir Mrđić alijas Vlada Japanac. Dragan Đilas se 25.11.2020. sastao i slikao sa kriminalcem Vladom Japancem, ispred prostorija Đilasove SSP, u Kralja Milana. Nekoliko sati posle sastanka sa Đilasom, Vlada Japanac je uhapšen i mediji su izvestili da ga čekaju 4 godine zatvora. Uhapšen je na osnovu međunarodne poternice i to zbog izdržavanja zatvorske kazne od 2 godine i 10 meseci zbog krivičnog dela iznude, i godinu i tri meseca zbog sprečavanja službenog lica u izvršenju službene radnje. Vlada Japanac ima ozbiljan i bogat kriminalni dosije u kojem su brojna teška krivična dela. U zatvorima je proveo niz godina.

2. Milutin Bakić, jedan od najbližih Đilasovih stranačkih saradnika, uhapšen je 30.04.2020. zbog toga što je švercovao 66 kilograma marihuane. Ovaj narko-diler je uhapšen u trenutku dok je kamionom prevozio pet putnih torbi sa drogom spakovanom u 114 paketa. On se teretio da je izvršio krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Đilas se u Kuršumliji slikao sa Bakićem.

3. Milan Dabović, bivši šurak Dragana Đilasa, uhapšen je 16.09.2016. na Brankovom mostu sa 2,4 kilograma čistog kokaina. Dabović je osuđen na 6 godina zatvora. Đilas ga je više puta posećivao u zatvoru i nosio mu potrepštine i hranu. Đillas se često slikao sa Dabovićem.

4. Novak Filipović, bivši član Glavnog odbora Đilasove SSP, iz Pančeva, decenijski prijatelj Marinike Tepić, je hapšen pod optužbom za neovlašćenu proizvodnju, stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljenu proizvodnju, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija. Prilikom hapšenja je zaplenjeno 1,4 kilograma droge, i velika količina municije. Đilas se više puta slikao sa Filipovićem.

Foto: Nebojša Bakarec/Printscreen

 

Pedeset članova organizovane kriminalne grupe

Pored ova četiri kriminalaca, setimo se 50 Đilasovih saradnika koji su tokom godina hapšeni i optuživani za najteža krivična dela:

1.Aleksandar Bijelić, bivši Đilasov Gradski menadžer, hapšen je zbog sumnje da je oštetio budžet Beograda za 6 miliona evra, u aferi rekonstrukcije Bulevara. 2. Zvonimir Nikezić, finansijski konsultant, hapšen je pod optužbom za produženo krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica u podstrekavanju, a u vezi sa aferom „Azotara“ Pančevo. 3. Bojan Milić, bivši Đilasov predsednik opštine Rakovica, bivši direktor „Infostana“, hapšen je zbog sumnje da je oštetio preduzeće „Pionirski grad“ za 19,3 miliona. 4. Aleksandar Stamenković, bivši generalni direktor JKP „Gradska čistoća“ bio je hapšen zbog sumnje da je oštetio državu za 169 miliona u aferi „Podzemni kontejneri“. 5. Nenad Milenković, bivši Đilasov predsednik opštine Novi Beograd, bio je hapšen pod sumnjom za niz malverzacija kojima je oštetio opštinu Novi Beograd. 6. Dejan Čokić, bivši predsednik opštine Mladenovac, je bio hapšen pod sumnjom da oštetio opštinu Mladenovac za 29,5 miliona. 7. Vojislav Janošević, bivši predsednik opštine Surčin, je hapšen pod sumnjom za zloupotrebu službenog položaja, tešku više od 27 miliona dinara. 8. Danilo Bašić, bivši Đilasov predsednik beogradske opštine Palilula i Đilasov pomoćnik gradonačelnika, hapšen je 26.03.2021. u sklopu akcije borbe protiv kriminala u državi. On se sumnjiči da je deo građevinske mafije. 9. Branko Janković, bivši Đilasov direktor Agencije za javne nabavke grada Beograda. Mediji su objavli snimke sa sigurnosih kamera u prodavnici na jednoj benzinskoj pumpi, gde se vidi kako Janković krade čokoladice i gura ih u džepove u pantalona. 10. Nekadašnji direktor Agencije za investicije i stanovanje Marko Blagojević, hapšen je uz Aleksandra Bijelića, u vezi afere rekonstrukcije Bulevara.

Pored ovih deset Đilasovih saradnika hapšeni su ili optuživani sledeći Đilasovi stranački, poslovni, gradski i drugi saradnici, njih 40: Jovan Stojanović, direktor Dajrekt medije, Milica Đuričić Janjić, direktorka službe marketinga RTS-a Mirjana Katanić, šefica u službi marketinga RTS, predsednica Komisije za javnu nabavku radova na rekonstrukciji Bulevara kralja Aleksandra Danka Šotra i članovi pomenute komisije Slobodan Stević i Elizabeta Troha, Blagojevićev pomoćnik Radovan Drača i osnivači kompanije „Balkan gradnja” Slavko Božić i Nada Ćubić, i direktor ovog preduzeća Mile Zekić, bivši direktor „Pionirskog grada“ Miroslav Lazović, predsednik UO Livius Bunda, članovi UO Dušan Jović i Pavle Životić, Slobodan Jakšić, Lazovićev naslednik na čelu „Pionirskog grada“, Bojan Anđelković, Mirjana Ivanović, Živko Radojičić i Dušan Mandrapa hapšeni su u zbog sumnje da su preko malverzacija oko tendera za podzemne kontejnere u Beogradu oštetili državu za 169 miliona dinara, Miša Marković i Dejan Miljković, direktor i predsednik Upravnog odbora JP „Poslovni prostor“ Novi Beograd, i članovi UO tog preduzeća Petar Racković, Aleksandar Karanović, Radisav Dabetić i Vladimir Garić, bivši predsednik opštine Mladenovac i visoki funkcioner DS i SSP, Dejan Čokić,  D.T. ,odgovorno lice opštine Mladenovac, M.C., odgovorno lice SKN Mladenovac i J.M., službeno lice u upravi opštine, Nebojša Ćeran, bivši generalni direktor Rudarskog basena „Kolubara“ (i bivšeg direktora GSB), istovremeno visokog funkcionera DS, kao i Ljubišu Nekića, Saša Radanović, bivši načelnik Službe za eksproprijaciju zemljišta, pravnik Zoran Živković iz „Kolubare“, veštak Branko Vuković i Zoran Marković, koordinator za raseljavanje u Vreocima, Gvozden Radivojčević, direktor beogradskog preduzeća „Komgradnja“, Jovan Milivojević, bivši direktor Javnog preduzeća „Surčin“, Rade Spasić, nadzorni organ u ovoj opštini, Svetlana Spasenović, rukovodilac radova preduzeća „Komgradnja“ i Dejan Radojević, takođe rukovodilac radova u ovoj firmi.

Na kraju, podsetiću Đilasa na vest koju su danas objavili svi svetski i naši mediji. U najvećem vijetnamskom gradu i finansijskom centru Ho Ši Minu na smrt je osuđena tajkunka Čuong Mi Lan, koja je proneverila (ukrala) čak 44 milijarde dolara. Ova pronevera smatra se jednom od najvećih prevara u svetu uopšte.

Tajkun Đilas je „zaradio“ samo 619 miliona evra. To je 66 puta manje od vijetnamske tajkunke. Međutim, radi se o apstraktnim brojevima, što se tiče nas običnih smtrnika. Sa našeg stanovišta 619 miliona evra je praktično isto što i 44 milijarde dolara. Teoretski gladano, kazna za krađu 619 miliona evra i 44 milijarde dolara, je ista!

Kada je danas pročitao ovu vest, Đilas se zakleo da njegova noga nikada neće kročiti u Vijetnam. Ići će na Mauricijus, u Švajcarsku, na Kajmanska ostrva, ali u taj prokleti Vijetnam, gde tajkune osuđuju na smrt, neće!

Autor je poslanik i član predsedništva SNS


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pokrenut totalni udar na Vučića! Jovanović: Dokle god imamo hejterske opozicione medije, znamo da smo na pravom putu! (VIDEO)
Live TV

Pokrenut totalni udar na Vučića! Jovanović: Dokle god imamo hejterske opozicione medije, znamo da smo na pravom putu! (VIDEO)

Šta će biti sa Republikom Srpskom? Da li spremaju novu Oluju na Kosovu i Metohiji? Aleksandar Vučić napadnut je sa svih strana. Kampanja mržnje još je jača od kad je pomereno glasanje o sramnoj rezoluciji o Srebrenici. Sa kakvim se pritiscima suočava Srbija u "Info danu" govorili su Boško Vasiljević, sturčnjak za srpsko-ruske odnose i analitičar Veljko Jovanović.

29.04.2024

16:10

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija