• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Piše: Mili Čolić

04.03.2024

09:01

ESTRADAnje! Mili Čolić: Zvezda je rođena i zove se Kat Dosa

Informer

Kolumne

ESTRADAnje! Mili Čolić: Zvezda je rođena i zove se Kat Dosa

Podeli vest

U takmičenje Kat Dosa je ušla nenametljivo, a iz njega je izašla pre finala, koje joj je apsolutno pripadalo

Završen je treći po redu festival Pesma za Evroviziju. Znamo ko je pobedio. Čestitam od srca, ali u ovoj kolumni neću se baviti analizom prvoplasiranog. Od četvrtka i druge polufinalne večeri ne mogu da dođem sebi od zaprepašćenja da jedna mlada dama sa apsolutno svim kvalitetima za bavljenje šou-biznisom, a samim tim i realnim šansama za odlazak na Evroviziju, nije prošla ni u finale. Sramota. Tuga. Jad.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

 

Katarina Kardozo poznatija je pod kratkim i originalnim umetničkim imenom Kat Dosa. Rođena je 2002. godine u Johanezburgu, a za sebe kaže da je Čačanka, jer je tamo odrasla. Inače, Katarinina majka Kristina rođena je u Angoli, dok joj je deda po majci iz Portugala, a njen otac je Srbin koji se upoznao sa Kristinom dok je radio u Angoli. Određeno vreme je živela u Portugalu, Južnoj Africi, Bocvani i Rusiji. Katarina u Beogradu studira ekonomiju, a završila je i Međunarodnu školu u Lisabonu. Muzičku karijeru je započela 2020. godine u produkcijskoj kući"Bassivity Digital", jer ju je drugarica ohrabrila da im pošalje svoje tekstove i melodije. Katarina je na Pesmi za Evroviziju izvela numeru "Tajni začin", koju potpisuju Bojana Vunturišević i Slobodan Veljković Cobi.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

 

Priznajem da mi se pesma na prvo slušanje nije naročito dopala, posebno što nije bila praćena nekim vizuelnim momentom. Doživeo sam je kao dečiju razbrajalicu, laganu pesmu bez neke naročite poruke ili koncepta. Uz nastup u drugoj polufinalnoj večeri sve se promenilo, pa i moj stav.
U masi nastupa sa tamnom i gotovo svedenom estetikom, pojavila se Kat Dosa raskošne lepote i seksepila, uz pesmu koja mi je ovaj put delovala vrcavo i zavodljivo. To je zbog celokupnog utiska i "tajnog začina" kojim je Dosa u isto vreme pošećerila i zabiberila televizijski prenos festivala na RTS-u. Fantastična grafika na ogromnim led ekranima, tačno pevanje, savršeno izvedena atraktivna koreografija, tri različita stajlinga koji su se menjali u hodu i na sceni, zgodni igrači - teze su kojima ja opisujem ovaj brutalan nastup.

Foto: Printscreen You Tube

 

 

U takmičenje Kat Dosa je ušla nenametljivo, a iz njega je izašla pre finala, koje joj je apsolutno pripadalo. Znam zašto i kako nije ušla! Srbija u njenom slučaju nije imala ni oči ni uši, ali verujte mi da je zvezda rođena i da će ova nepravda biti ispravljena velikim uspesima koji će se desiti ovoj sjajnoj mladoj dami.
Za kraj savet za sjajnu Kat Dosu. Nikada više nemoj da se prijaviš na izbor za odlazak na Evroviziju. Nikada!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija