• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.04.2024

13:43

HITNO UPOZORENJE! Nevreme koje nosi sve pred sobom na putu ka Srbiji! Oluja zahvatila region, meteolaram na snazi (FOTO)

Shutterstock

Društvo

HITNO UPOZORENJE! Nevreme koje nosi sve pred sobom na putu ka Srbiji! Oluja zahvatila region, meteolaram na snazi (FOTO)

Podeli vest

Najavljena promena vremena stigla je u Hrvatsku sa jačim naoblačenjem, kišom i pljuskovima najpre na severozapadu zemlje, a uskoro će stići i u Srbiju.

Padavine će se intenzivirati, mestimice će biti obilnije. Lokalno je moguće nevreme, na što upozorava Meteoalarm, sistema upozorenja Državnog hidrometeorološkog zavoda u Hrvatskoj.

Iz DHMZ-a su upozorili i na jače oluje s grmljavinom.

U Zagrebu je tokom prepodneva počeo da duva jak vetar, a na Žitnjaku je stablo palo na parkirani automobil. Kako su za hrvatski portal 24sata rekli zagrebački vatrogasci, do podneva su imali već dva uklanjanja stabala.

Duva jak vetar, osetno zahlađenje

Nakon veoma toplih dana sa letnim temperaturama vazduha, stigla je najavljivana promena vremena, piše "Jutarnji list". Jače naoblačenje s kišom sa severozapada zemlje postepeno će se širiti na ostale krajeve.

 

 

Mestimično će biti i pljuskova sa grmljavinom, na Jadranu moguće izraženijih. Uz osetno zahlađenje kiša će u planinama prelaziti u sneg uz stvaranje tanjeg pokrivača u Gorskoj Hrvatskoj. Duvaće umeren i jak severni i severoistočni vetar, lokalno sa olujnim udarima. Na Jadranu, jugo uveče okreće na jaku i olujnu buru, najpre na severnom delu. Najviša temperatura između 19 i 25 °C, u drugome delu dana osetno zahlađenje, javlja DHMZ.

Foto: N. F.

 

U Zagrebu je već oblačno i duva snažan vetar. Meteorološki sajt "AccuWeather" navodi da su naleti vetra u Zagrebu trenutno 46 kilometara na sat.

Na stranici Rain alarm već se vidi kako na naše prostore stiže oluja s područja Slovenije.

Meteoalarm za celu zemlju

DHMZ je izdao meteoalarm za celu zemlju. Zbog jakog vetra na snazi je žuto upozorenje za zagrebačku, karlovačku, osječku, gospićku, splitsku i kninsku regiju te za srednju i južnu Dalmaciju. Na tim se područjima mogu očekivati olujni udari severoistočnog vetra. Najjači udari biće veći od 65 km/h.

 

 

Za riječku regiju, zapadnu obalu Istre i severnu Dalmaciju na snazi je narandžasti meteoalarm zbog olujne bure. Najjači udari vetra biće 65-130 km/h, javlja DHMZ, prenosi "Jutarnji list".

Za područje Kvarnera i Kvarnerića na snazi je crveni meteoalarm. Tamo je ujutro moguć mestimično jak jugozapadnjak i jugo, a uveče veoma jaka, mestimično olujna bura. Najjači udari vetra biće 35-65 čvorova (65-120 km/h).

Prema ranijim najavama DHMZ, u četvrtak će vetar da oslabi, ali će se temperatura primerenija ovom dobu godine zadržati barem do polovine iduće nedelje. Uz delimično razvedravanje od petka, najpre po kotlinama Gorske Hrvatske, najniža jutarnja temperatura vazduha biće oko 0 °C, pa je moguć i mraz pri tlu.

Od sutra drastično hladnije u Srbiji

Od srede, 17. aprila, osetno hladnije sa čestom pojavom kiše i lokalnih plјuskova koji će ponegde na istoku i jugoistoku biti praćeni i grmlјavinom. Na planinama jugozapadne i južne Srbije padaće sneg.

Foto: Printscreen/Rainalarm

 

Kakvo nas vreme očekuje u narednim danima pročitajte u zasebnoj vesti OVDE, a kako se približava Srbiji pratite na OVOM linku. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pokrenut totalni udar na Vučića! Jovanović: Dokle god imamo hejterske opozicione medije, znamo da smo na pravom putu! (VIDEO)
Live TV

Pokrenut totalni udar na Vučića! Jovanović: Dokle god imamo hejterske opozicione medije, znamo da smo na pravom putu! (VIDEO)

Šta će biti sa Republikom Srpskom? Da li spremaju novu Oluju na Kosovu i Metohiji? Aleksandar Vučić napadnut je sa svih strana. Kampanja mržnje još je jača od kad je pomereno glasanje o sramnoj rezoluciji o Srebrenici. Sa kakvim se pritiscima suočava Srbija u "Info danu" govorili su Boško Vasiljević, sturčnjak za srpsko-ruske odnose i analitičar Veljko Jovanović.

29.04.2024

16:10

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija