• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.R.

16.04.2024

12:59

„Energetika“ ispravila nepravdu: Dragan je posle 20 godina dobio stalni posao

Informer

Društvo

„Energetika“ ispravila nepravdu: Dragan je posle 20 godina dobio stalni posao

Podeli vest

Dobar, vredan i odan radnik je pravo blago svakog preduzeća, a da se te vrline i te kako cene, pokazala je na delu kragujevačka „Energetika“ doo.

Danas je ugovor o radu na neodređeno vreme, odnosno stalno zapošljenje, posle 20 godina  obavljanja različitih i često najtežih poslova, dobio Dragan Mutavdžić. 

Kako je u ime poslovodstva rekao direktor dr Andreja Ilić, „ispravljena je nepravda prema dobrom čoveku i kolegi, a naročito predanom radniku Draganu Mutavdžiću“.
- Dve decenije je Dragan radio po ugovoru na određeno vreme, i nikako on nije stizao na red da dobije stalni posao. Uvek je bio neko preči, a ovaj skromni i vredni čovek je ostajao da sačeka... Konačno je došao kraj čekanju i njegovom nadanju, i odlučili smo da ga zaposlimo i da na primeru pokažemo da cenimo izuzetne ljude poput njega - naglasio je Ilić.
Dragan Mutavdžić je bio iznenađen ovim gestom rukovodstva, ali nije mogao da sakrije zadovoljstvo.

Foto: Informer

 

Ovaj samohrani roditelj, koji živi sa ćerkom, došao je na poziv direktora u vreme pauze, u svom radnom odelu, ne sluteći šta ga čeka. Ali, sve nedoumice su ubrzo bile razrešene kada mu je svečano uz čestitke uručen ugovor koji je potpisao odmah.
- Uvek sam radio najteže poslove, često i ono što niko nije hteo... Nikada nisam bio na bolovanju. Po zanimanju sam mašinbravar, ali sam radio i na kotlovima dok se ložilo na ugalj, i kao zidar, građevinac. Postavio sam i rekord „Energetike“ u broju  radnih sati za mesec dana, kada sam radio i u dve smene i to na kopanju kanala i vađenju cevi, najtežim radovima- priča Dragan Mutavdžić ne skrivajući veliko iznenađenje i radost.

Foto: Informer

 

- Zahvalan sam poslovodstvu, koje me nije zaboravilo. Nema više lažnih obećanja i odlaganja zapošljenja. Hvala i Sindikatima, i svim mojim kolegama koji su podržali ovakvu odluku. Pokazalo se da sam bio u pravu što nisam odustajao i što sam verovao da pošten  rad mora da se isplati - kaže Dragan dok  sa ugovorom u džepu žuri da se vrati na radno i da nastavi šta je jutros započeo.        
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija