• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.04.2024

22:41

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)

Informer

Društvo

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)

Podeli vest

Hraniteljku iz sela Voluja kod Kučeva (ime poznato redakciji), zaprepastila je tragična vest da je maleni A.J. (6) kojeg, kako kaže, voli više od života, tragično preminuo. Naime, u lokalnim medijima se pojavila informacija da se dete zadavilo čepom od soka u utorak 9. aprila i da je sahranjeno sutradan. Reporterka Informera uputila se na lice mesta, kako bi utvrdila šta se zapravo dogodilo.

Žena koja je hraniteljka dečaka nije mogla da progovori od stresa, ne može da veruje da je neko takvu monstruoznu laž mogao da plasira medijima. 

- Evo i sada sam pod visokim pritiskom. Popila sam tablete. Ne mogu da verujem šta mogu bolesni umovi da prirede. Mislim da je to krenulo od njegovih bioloških roditelja, a zbog čega - ne mogu i dalje da shvatim. Komšije nisu smele da mi kažu jer dete i ja smo ovde sami. On mi je sve. Suprug je preminuo, a moja deca su već odrasli ljudi. Sin je u inostranstvu, a ćerka u Beogradu. Ona se takođe potresla. Odmah je išla u policiju da slučaj prijavi, jer su pojedini mediji ovu užasnu vest preneli. Zamislite, detetov teča je zvao i rekao da je otac izjavio da je bio sa majkom na sahrani - vidno uznemirena priča starateljka malenog A.J., koja nas je sa suzama dočekala.

Foto: Foto: Informer

 

Kako nam je ova žena ispričala, dete je živelo u veoma lošim uslovima:

- Biološki roditelji malenog A. J.  sa još petoro dece živeli su u selu Neresnica, odakle potiče dečakov otac, a potom se preselili u Požarevac, odakle je majka. Veoma su čudni i lošeg materjalnog satatusa.

Hraniteljaka iz Voluje malenog A.J . je uzela na staranje kada je imao svega godinu dana. Kako kaže, bio je bolešljiva beba. 

- Ležao je na "Institutu za majku i dete" u Beogradu, na odeljenju za hematologiju i onkologiju jer je iz požarevačke opšte bolnice upućen sa hemoglobinom koji je bio samo 59. Nakon toga, u naredne dve tri godine, bila je prava borba izvući ga, oporaviti - drhtavim glasom priča hraniteljka malenog A. J. 

Više, kaže, ne pamti kada je bio bolestan. Živahan je i hiperaktivan, hvala Bogu zdav i presladak

- Zove me mama i moja deca ga toliko vole,  kao da je njihov najrođeniji. Ne mogu da zamislim da mu se išta dogodi, a kamoli ovako nešto. Njegova majka je prosila sa njim kada sam ga uzela sa samo godinu dana. Vrlo retko su ga posećivali, iako im niko nije zabranjivao. Tog dana kada su ovo plasirali u medije, mi smo išli po uverenje o polasku u školu. Kakav sok, kakav čep. Ovih dana se nije ni zakašljao, ne znam šta im je bilo i gde su pronašli novinare. Sutra ću se obratiti Centru za socijalni rad u Kučevu i dati izjavu - završava hraniteljka. 

Foto: Informer

 

Maleni A. J. (6) našu ekipu je dočekao kao da se znamo mnogo godina. Naša novinarka mu je pomogla da pripremi nudle, a on joj je na to odmah odgovorio, iako su se tek upoznali.

- Vesna, nećes jesti, jer si predebela.

Uz smeh i čvrst zagrljaj smo se rastali uz njegovu konstataciju:

- Vidimo se sutra. 

Foto: Informer

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija