• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.09.2023

15:15

Studenti u neizvesnosti: Počela raspodela mesta za brucoše u studentskim domovima u Beogradu!

Freepik.com

Društvo

Studenti u neizvesnosti: Počela raspodela mesta za brucoše u studentskim domovima u Beogradu!

Podeli vest

Raspodela mesta za brucoše u studentskim domovima u Beogradu je počela i trajaće do 30. septembra, a na ovogodišnji konkurs stiglo je više od dve i po hiljade zahteva.

Zamenik direktora Ustanove Studentski centar Beograd, Vladimir Cvijović, izjavio je da je na ovogodišnji konkurs pristigao veliki broj prijava.

- To se i očekivalo, s obzirom na rast cena kirija, a i poboljšanja uslova u studentskim domovima. Prijavilo se čak 2.574 brucoša, od toga 906 muškaraca i 1.668 devojaka. Među prijavljenim kandidatima bilo je čak 544 vukovca - 143 momka i 401 devojka - rekao je Cvijović.

On je istakao da je na ovogodišnjoj raspodeli obezbeđeno 1.231 mesto za brucoše – 411 za muškarce i 820 za devojke.

- Raspodela je zvanično počela juče, 26. septembra u Studentskom domu 'Karaburma' i odvijaće se do subote, 30. septembra. Prva tri dana su opredeljena za devojke, a preostala dva za muškarce - dodao je Cvijović.

Prema njegovim rečima, kandidati na samoj raspodeli dobijaju uput za useljenje i odmah potom se mogu useliti na dodeljeno mesto u nekom od studentskih domova.

- Na ovaj način, svim brucošima je omogućeno da se usele u odabrane studentske domove do 1. oktobra, kada na većini visokoškolskih ustanova počinje školska godina - rekao je Cvijović.

Foto: Shutterstock

 

On je, takođe, napomenuo da je krajnji rok za useljenje petak, 6. oktobar i da onaj student koji se ne useli do utvrđenog roka gubi pravo na smeštaj u školskoj 2023/2024. godini.

- Ustanova u okviru svojih smeštajnih kapaciteta namenski opredeljuje do 10 posto od raspisanog broja mesta za smeštaj studenata iz društveno osetljivih grupa. Studenti prve godine iz osetljivih društvenih grupa, koji prema redosledu na konačnoj rang-listi nisu dobili smeštaj, imaju pravo da od 26. septembra do 5. oktobra podnesu zahtev Službi smeštaja da se posebno rangiraju u okviru namenski opredeljenih kapaciteta. Uz zahtev, kandidat podnosi dodatnu dokumentaciju kojom dokazuje pripadnost jednoj od navedenih osetljivih društvenih grupa - rekao je Cvijović.

On je podsetio da je konkurs za studente starijih godina studija počeo 16. septembra i da će trajati do 31. oktobra na viskoškolskim ustanovama. "

- Ukupan broj mesta koji je u našoj Ustanovi opredeljen za smeštaj studenata koji se finansiraju iz budžeta Republike Srbije je 9.258 - rekao je Cvijović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija