• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.04.2024

17:17

Grad devastirao Split! Veliko nevreme pogodilo Hrvatsku

D. Ć.

Balkan

Grad devastirao Split! Veliko nevreme pogodilo Hrvatsku

Podeli vest

Tokom nevremena koje je danas u ranim jutarnjim satima zahvatilo Hrvatsku, u Splitu i okolini palo je više od pet centimetara krupnog grada.

Nakon što je nevreme pogodilo zaleđe Kozjaka i deo Kaštela, između 1 i 2 sata iza ponoći grmljavinsko nevreme s jakim gradom pogodilo je Split i okolinu, objavio je portal dalmacijadanas.hr.

Olujni oblak dosezao je sedam kilometara visine dok se premeštao preko Splita. Prvo je zahvatio zapad poluostrva, a onda se postupno premeštao prema istoku. 

Snažno nevreme je potom pogodilo Žrnovnicu. Tamo je u samo 30 minuta palo više 20 litara oborina po metru kvadratnom, manje kiše a više grada. Nanosi ledenica su u tom kraju mestimično bili viši od 20 centimetara, a na žalost, očekuju se značajne štete u poljoprivredi.

Na Dinari se temperatura vazduha ponovno spustila na nulu, pa je u višim predelima pao novi sneg.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija