• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.04.2024

16:23

Ako Izraelu "odseku kosu" uništiće sve oko sebe! Jevreji čuvaju opciju "Samson" kao poslednji čin odbrane! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Ako Izraelu "odseku kosu" uništiće sve oko sebe! Jevreji čuvaju opciju "Samson" kao poslednji čin odbrane! (VIDEO)

Podeli vest

O uzavrelom sukobu na Bliskom istoku u kome su glavni akteri Iran i Izrael, govorili su gosti istoričar Saša Adamović i Igor Ivanović pisac i publicista.

Igor Ivanović pisac i publicista kaže da Izrael vodi "Samsonovu dorktrinu", što zapravo označava da kada Izrael bude bio na ivici propasti, uništiće sve što može. 

Sve što postoji u Starom Zavetu je bitno kod Jevreja, jer oni misle da su nastariji narod na svetu. Samson je za njih bitan, jer on uspeva iako je izgubio svoju snagu koja je bila u njegovoj kosi, srušio hram i pobio hiljade Filastejaca. Ovo je paralela po toj doktritni da će Izrael uništiti sve što može kada bude bio ugrožen i pred nestajanjem. Izrael ima nuklearno oružje i to više bojevih glava - rekao je Ivanović. 

Naš sagovornik dodaje i da je jevrejski lobi zastupljen u svim administracijama kolektivnog Zapada. 

- Ortodoksni Jevreji ne priznaju državu Izrael, jer kažu da Mesija treba da odredi gde se država nalazi. Savremeni i moderni Jevreji nisu za vezu između Starog zaveta i politike koju sprovodne ortodoksni. Jevrejski lobi je najviše zastupljen u bankarstvu i ima uticaja čak i na Volstrit i zastupljeni su u svim administracijama koletkivnog Zapada - istakao je Ivanović.

Foto: Masha Bandjur

Saša Adamović i Igor Ivanović

 

Istoričar Saša Adamović ističe da Izrael ima nuklearno oružje koje će koristiti ako bude bilo potrebe, ali i kaže da su Izraelci isplanirali ubistvo Džona Kenedija.

- Potpuno je jasno da Izrael ima nuklearne bojeve glave i nuklearne podmornice za čiju izgradnju im je pomogla Nemačka. Za Izrael je uvek bila to Samsonova opcija, a to je aktiviranje nuklearnih bojevih glava. Izraelci su uspeli da ubiju Džona Kenedija, a onda su doveli proizlaerskog predsednika Lindona Džonsona. Do 80-tih godina se u američkoj javnosti mislilo da Kenedi podržava Izrael, a zapravo se borio protiv Ben Guriona i izraelske politike - kazao je Adamović.

Prema rečima istoričara, Jevreji upraljavju ne samo bankarstvom, već i američkim medijima i administracijom, ali i tvrdi da je Izrael velesila.

- Pored bankarstva, glavni američki mediji i Holivud su u jevrejskim rukama i oni upravljaju time. Američka administracija je puna Jevreja, jer pogledajte samo Bajdenovu administraciju koja je bila puna Jevreja i oni upravljaju svim pitanjima u Americi. Rusija, Kina i Amerika su velesile, ali moramo da uključimo i Izrael, jer su snažni, a videli smo da su proksi napravili teroristički napad u Moskvi - zaključio je Adamović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!
Društvo

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje osigurava na penzijsko i invalidsko osiguranje sva lica koja su po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju obavezno osigurana i koja su se uključila u ovo osiguranje, bez obzira na to da li su u pitanju zaposleni, osiguranici samostalnih delatnosti ili poljoprivrednici.

30.04.2024

17:23

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija