• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.04.2024

08:54

Ustaško iživljavanje! Milićević: Hteo sam da zapalim sveću u pravoslavnoj crkvi, ali su je Hrvati uništili do temelja! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Ustaško iživljavanje! Milićević: Hteo sam da zapalim sveću u pravoslavnoj crkvi, ali su je Hrvati uništili do temelja! (VIDEO)

Podeli vest

U novom Info jutru ministar bez portfelja za dijasporu Đorđe Milićević govorio je o detaljima nedavnog incidenta u Hrvatskoj kada ga je tamošnja policija zaustavila i sprečila da položi cveće u Jasenovcu.

Ministar bez portfelja za dijasporu Đorđe Milićević, kaže da nikakva politička konotacija niti mešanja u unutrašnju politiku Hrvatske, nije postojala.

- Nisam pravio nikakav incident, niti neka politička delovanja. Moj posao je da razgovaram sa našim sunarodnicima i došao sam u Hrvatsku poslovno, a ne politički. Ovo nije ni prva ni poslednja poseta Hrvatskoj, jer želimo da pomognemo našim sunarodnicima koji žive tamo. Nikakva politička konotacija niti mešanja u unutrašnju politiku zemlje u kojoj sam bio, nije postojala - rekao je Milićević.

Foto: Pedja Milosavljević

Đorđe Milićević

 

On je opisao i ceo događaj  kada su ga pripadnici MUP-a Hrvatske sprečili da položi cveće žrtvama ustaškog terora u Jasenovcu.

Nacionalista je čovek koji voli svoju državu i voli svoj narod i kao neko ko voli svoj narod, želeo sam da odam počast žrtvama u Jasenovcu. Kada sam došao do Jasenovca da položim cveće, rekli su mi da je moja poseta završena i da ne mogu da položim cveće na memorijalni centar. Policajac mi je rekao da je stigla naredba sa vrha da se završi moja poseta. Predstavnik MUP-a Hrvatske mi je rekao da je završena poseta i da moram da se vratim na granični prelaz Bajakovo, a nisu mi dali ni da izađem iz automobila. Ja sam izašao iz automobila svakako stotinjak metara dalje. Kada sam hteo u Paklenici da zapalim sveću u crkvi, nisam mogao jer je ta crkva spaljena, a sveštenici su pogubljeni u Jasenovcu - kazao je Milićević. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija